Spring naar inhoud

Coaching voor ondernemers

Jij: een trainer, instructeur of behandelaar die het paard op de eerste plaats heeft staan. Een gedreven professional met een stevige dosis kennis en een duidelijke visie op paardengedrag, -training en welzijn. Maar ook iemand die worstelt om een fijn bedrijf op te bouwen.

Ik: een empathische ondernemerscoach die jou helpt met het opbouwen van een succesvol bedrijf. Zodat je inkomen gaat passen bij je kennis en ervaring, je de juiste klanten aantrekt, en je hierdoor je impact op paardenwelzijn enorm vergroot.

Download hier mijn gratis e-book met daarin drie eenvoudige stappen om de allerleukste klanten aan te trekken!


Wil jij graag een echte bijdrage leveren aan paardenwelzijn maar twijfel je of de paardenwereld wel klaar is voor jouw manier van werken?

Je bent voor jezelf begonnen 'in de paarden' omdat je weet dat je iets waardevols met de wereld te delen hebt. Jouw aanpak karakteriseert zich door echte aandacht voor paardenwelzijn. Je werkt niet met quickfixes of oppervlakkige gedragsveranderingen, maar levert duurzame oplossingen waar mens en paard echt wat aan hebben.

Toch lukt het je niet om de impact te hebben die je wilt. Je vindt het lastig om te concurreren met collega’s die snelle oplossingen of goedkope producten verkopen. Je weet dat jij duurzamer werkt, maar kan dit niet goed duidelijk maken aan geïnteresseerden. Het is lastig voor je om te benoemen wat jouw training uniek maakt, en waarom je dus meer tijd, geld of commitment vraagt dan concurrenten.

De klanten die je hebt zijn enthousiast, maar je bedrijf loopt nog niet zoals je zou willen. Je twijfelt soms of Nederland eigenlijk wel klaar is voor jouw manier van werken. Als je heel eerlijk bent, denk je er zelfs wel eens over om het bijltje erbij neer te gooien en een leuke baan in loondienst te zoeken. Soms ben je doodmoe van je positie als voorloper en zou je dolgraag lekker met de massa meeliften.

Je weet dat je iets unieks biedt, dat je echt kunt zorgen voor meer gelukkige en gezonde paarden, een betere band tussen paard en mens, en dat je mensen het plezier in hun hobby kunt teruggeven. Je bent gedreven, creatief, en wilt er vol voor gaan, maar je mist focus en ziet door de bomen het bos niet meer.


Stel je eens voor…

Stel je eens voor dat het anders kan. Lees verder en droom even met me mee…

 • Hoe zou het zijn als je alleen nog maar werkt met de meest gemotiveerde, betrokken paardenliefhebbers?
  • Je klanten geloven in jou, en nemen je advies dus aan en volgen het op. Ook als je eens iets zegt wat ze liever niet willen horen, hen vraagt meer geduld te hebben, of een stapje terug te doen.
  • Je werkt met mensen die net zoveel belang hechten aan paardenwelzijn als jij. Hierdoor haken ze niet af als hun stalgenoten vinden dat ze beter kunnen overstappen naar trainer X, of dat het speciale halster of de hulpteugel van trainer Y echt veel beter zou werken.
  • Doordat je werkt met super gemotiveerde mensen, bereik je onverwacht mooie resultaten. Je klanten doen hun huiswerk, zoeken zelf extra informatie, en worden creatiever dan je had durven hopen.
 • Hoe zou het zijn om een stabiele omzet te hebben die past bij de kennis, passie en tijd die je in je bedrijf stopt?
  • Je kunt jezelf elke maand een passend loon uitkeren en hoeft je geen zorgen te maken of er wel genoeg binnenkomt.
  • Je hebt weer vrije tijd naast je bedrijf. Er is ruimte om te genieten van je eigen paard, maar ook van dingen die niks met paarden te maken hebben – en dat is ook wel eens lekker.
  • Er is zelfs geld om terug te investeren in je bedrijf. Je kan eindelijk die ene gave (maar stiekem toch wel dure) opleiding doen, of je boekhouding uitbesteden, of investeren in een website waar je echt heel erg blij van wordt.
 • Hoe zou het zijn om jouw impact op het paardenwelzijn in Nederland exponentieel te vergroten?
  • Je bereikt met minder tijd en kosten vele malen meer mensen. Ze zullen niet allemaal volledig meegaan in jouw visie, maar je kunt heel veel zaadjes planten en ideeën verspreiden.
  • Je individuele contactmomenten zijn exclusief voor mensen die ver genoeg zijn in hun proces om echte stappen te maken. Je individuele aandacht zorgt voor bijzondere resultaten, dus die mag je ook reserveren voor bijzondere mensen.
  • Je ziet je netwerk en bereik groeien, en merkt ook dat meer en meer mensen stappen vooruit nemen op weg naar echt paardvriendelijk trainen. Je bent trots op de bijdrage die jij hieraan levert.

#hoedan?

Het runnen van een bedrijf bestaat eigenlijk uit twee delen: je moet inhoudelijk sterk zijn én je moet een goede ondernemer zijn. Dat eerste heb je al in de vingers, daar ben ik van overtuigd. Anders was je hier niet eens, dan was je op zoek naar manieren om daar beter in te worden. Het slechte nieuws is dat vakkennis alleen niet voldoende is voor een gezond bedrijf – daarvoor moet je echt gaan denken en handelen als een ondernemer. Het goede nieuws is dat je veel van de vaardigheden en talenten die jou zo’n topper maken op trainingsgebied, ook kunt inzetten om je bedrijf te ontwikkelen.

Ben jij klaar om de volgende stap te nemen? Maak dan een afspraak voor een gratis online coachsessie. Hierna heb je gegarandeerd meer inzicht in jouw bedrijf, waar je heen wilt, en hoe je daar gaat komen.


Als je echt stappen wilt maken als ondernemer, is er natuurlijk meer nodig dan één los gesprek. Daarom werk ik bij voorkeur met trajecten. In zo'n traject duiken we echt de diepte in en tacklen we jouw ontwikkelpunten. Hierin is veel aandacht voor de mens achter de ondernemer - als daar nog werk aan de winkel is (bijvoorbeeld omdat je twijfelt aan jezelf, worstelt met onzekerheden of werkt vanuit angst), belemmert dit je enorm in het ontwikkelen van je bedrijf. Tijdens een traject help ik je om echt in beweging te komen!

Meer informatie over individuele coaching? Kijk dan hier.

Liever eerst eens meedoen met een workshop? Lees hier meer.


Misschien herken je je hierin:

 • De afgelopen jaren kabbelde mijn bedrijf een beetje voort, maar ik wil het nu serieuzer gaan aanpakken. Ik ben klaar voor de volgende stap maar weet niet precies welke kant ik op wil.
 • Ik voel dat ik mezelf meer wil laten zien, maar ik blijf het spannend vinden.
 • Ik vind het lastig mijn aandacht te verdelen tussen mijn bedrijf, mijn baan ernaast, en mijn gezin.
 • Mijn werk groeit me een beetje boven het hoofd. Ik heb het gevoel dat ik geen echte privétijd meer heb.
 • Klanten appen op de raarste tijden of zeggen kort van tevoren af. Ik vind het lastig hierin mijn grenzen te bewaken.

Soms loop je tegen dingen aan waar je alleen niet helemaal uit komt. Je weet wat er moet gebeuren, maar je weet niet precies hoe je dat gaat doen. Of je weet het wel, maar het lukt je maar niet om tot actie te komen... Je vraagt jezelf af waarom je nou niet gewoon kan doen wat nodig is - zo moeilijk is het toch niet? Waarom lukt het dan niet om 'gewoon' je agenda goed te beheren, werk en privé te scheiden, die ene klant nog eens na te bellen, je advertentie online te zetten...

Aan deze ogenschijnlijk simpele praktische problemen liggen vaak overtuigingen over jezelf ten grondslag. Je twijfelt diep van binnen nog aan je eigen waarde. Ergens voel je de angst dat je niet goed genoeg bent, dat het toeval is dat de zaken tot nu toe lekker gingen, dat het onvermijdelijk is dat de boel binnenkort in elkaar gaat storten.

In een individueel traject onderzoeken we wat jou nog tegenhoudt. We duiken echt de diepte in, we kijken naar de mens achter de ondernemer. De sessies gaan verder dan het bepalen van de juiste acties of het opstellen van een plan. Je acties worden gestuurd door je emoties en gedachten, dus het is ontzettend belangrijk dat je die eerst aanpakt. Dan komen de juiste acties (bijna) vanzelf.

Ben je niet bang voor een beetje zelfonderzoek? Wil je je problemen nu eindelijk eens bij de wortel aanpakken? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit pakket levert je gegarandeerd een flinke hoop nieuwe inzichten, focus en inspiratie op!

Praktisch

Er zijn twee manieren om individueel aan de slag te gaan. Je kan losse sessies boeken, deze kosten 90 euro per stuk. Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten, dan profiteer je van een flinke korting! Voor één afspraak per maand betaal je 75 euro, en voor slechts 130 euro krijg je twee afspraken per maand. Omdat ik graag werk met mensen die een commitment durven aangaan en echt willen investeren in zichzelf, is de minimale afname hiervan 3 maanden. Daarna is het abonnement per maand opzegbaar.

Voor alle afspraken geldt dat deze zowel online (via Skype of videobellen) kunnen zijn, als bij mij op locatie in Oud-Vossemeer. Er kan ook voor gekozen worden om een aantal sessies te vervangen door coaching met een paard, deze vinden dan plaats in Ossendrecht.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek is gratis! Tijdens zo'n gesprek maken we een eerste inventarisatie van je situatie, krijg je direct een aantal nieuwe inzichten, en kun je inschatten of een samenwerking met mij op dit moment de juiste stap voor jou is.

Maak eenvoudig een afspraak: