Spring naar inhoud

Over mij

Mijn naam is Monique, en al van jongs af aan ben ik een echt paardenmeisje. Op mijn negende begon ik met rijden op de manege, en wat keek ik elke week uit naar die lessen! Al snel fietste ik de Zeeuwse polders door op zoek naar paarden en ponies om te mogen verzorgen, en toen ik veertien was kwam mijn grote droom uit: een eigen paard! Op de foto zie je mijn allerliefste Santa, ik heb 20 jaar lang enorm van en met haar mogen genieten. Helaas is ze een aantal jaar geleden overleden, maar ik koester de dierbare herinneringen die ik aan haar heb.

Toen ik jong was, wilde ik dolgraag 'iets met paarden'. Zoals zoveel jonge meiden kreeg ik te horen dat er in de paarden niks te verdienen was en ik beter naar wat anders kon zoeken. Een flinke zoektocht volgde (vertaalwerk, onderwijs, jeugdzorg...), maar altijd bleef die twijfel knagen: kan je in de paarden echt niks verdienen? Inmiddels weet ik wel beter. Er zijn een aantal mensen die héél goed verdienen in de paarden, en dat zijn niet perse degenen die het meeste weten of de beste lessen geven. Het zijn de mensen die knettergoed zijn in het runnen van een bedrijf. Ze hebben hun marketing op orde, weten wat ze bieden, en zijn niet bang daar vol voor te gaan staan.

Ik geloof er inmiddels heilig in dat je zeker een serieus bedrijf kan opbouwen in de paarden. Je moet alleen wel weten hoe, en over een aantal kwaliteiten beschikken. Om me heen zie ik veel mensen die deze kwaliteiten absoluut beschikken, maar nog niet weten hoe ze deze kunnen inzetten om hun bedrijf serieus neer te zetten. Omdat ik denk dat ik de állergrootste impact op paardenwelzijn kan hebben als ik deze mensen help, heb ik ervoor gekozen mijn talenten vooral in te zetten als businesscoach. Hiernaast ben ik ook op kleine schaal zelf werkzaam als instructeur, maar ik zet mijn netwerk vooral in om aanvragen door te zetten naar de juiste collega.

Missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk paardvriendelijke ondernemers te helpen hun bedrijf tot een groot succes te maken. Meer succesvolle instructeurs, behandelaars en trainers betekent meer paarden die een echt goed leven hebben - daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Mijn achtergrond en ervaring

Ik heb mijn opleiding tot coach afgerond bij de Academie voor Paard- en Lifecoaching. Mijn hoofdopleidster is Tirza Brouwer, een zeer ervaren life- en businesscoach. Hiernaast bevat de opleiding gastcolleges van kundige professionals als Therese Corbeij en Suzy Deurinck. Door deze brede opleiding heb ik een stevige basis als coach, zodat ik jou goede, heldere begeleiding kan bieden.

Natuurlijk heb ik me ook uitgebreid verdiept in welzijn en positieve paardentraining. Ik ben op weg geholpen door Suzy Deurinck, die mij in aanraking heeft gebracht met R+. Ik heb haar basistraject Postive Horse Training succesvol afgerond met mijn lieve Destiny.

Hiernaast heb ik les gehad van verschillende instructeurs, waaronder Janneke Koekhoven, Saskia de Clercq en Shawna Karrasch. Ik heb inmiddels een flink netwerk opgebouwd in de paardencommunity, en geniet van alle fijne en positieve contacten die ik daar heb

Naast mijn activiteiten als coach werk ik een aantal uren per week als Pedagogisch Medewerker bij Klaver4 Zorg en Welzijn. Ik sta geregistreerd in het SKJ.

Opleidingen, cursussen en bijscholing

2019
Seminar 'De Pijn van de Agressor', Deurinck Paardengedrag en Welzijn

2018
Geef me de 5 Basiscursus, Geef me de 5
Basis Cursus Anatomie, Biomechanica en Massage, Avalons Ruiterbegeleiding
Gymnastic Groundwork door Hannah Weston - praktijkdeelnemer
Basic Positive Horse Training, Deurinck Paardengedrag en Welzijn
Workshop 'Ik ben wie ik ben', Trivalent
Workshop 'Sprookjesopstellingen met Paarden', CV Coaching
Workshop 'De 6 Coachhoudingen', Academie voor Paard- en Lifecoaching
Opleiding tot Life- en Loopbaancoach, Academie voor Paard- en Lifecoaching

2017
Seminar 'A Rich Life for Horses', Deurinck Paardengedrag en Welzijn
Intensive Training Systemische Paardencoaching, L-Intens
Workshop 'Lumina Spark', EquiMio

2016
Basis Cursus Rechtrichten & Klassieke Rijkunst, Equilibrio

2015 en eerder
Rots en Water basistraining, Rots en Water Instituut
Rots en Water en kinderen met ASS, Rots en Water Instituut

Emoties en Autisme, Autisme Centraal
Autisme Concreet, Autisme Centraal

Master Special Educational Needs (richting Gedragsspecialist), Fontys
Lerarenopleiding, IVLOS Utrecht