En wat mag het kosten…?

 

Niks zo lastig als het bepalen van je prijs… Als welzijnsgerichte hippische professional vind je het waarschijnlijk moeilijk om een goede prijs te bepalen voor je diensten. Ik krijg hier veel vragen over, zowel van klanten als van andere ondernemers, en daarom geef ik je in deze blog graag vijf tips om een goede prijs te bepalen:

  1. Onderzoek je collega’s
    Onderzoek wat andere welzijnsgerichte hippische professionals in jouw omgeving in rekening brengen voor vergelijkbare diensten. Dit kan je helpen om een idee te krijgen van wat een redelijke prijs is en hoe je jezelf kunt positioneren ten opzichte van je concurrenten. Let op! Kijk NIET alleen naar degenen die een wat lager tarief vragen, maar zoek zeker ook op wat de duurdere bekappers, bodyworkers, trainers of instructeurs vragen!

  2. Bepaal je kosten
    Bepaal alle kosten die je maakt bij het aanbieden van je diensten, zoals materialen, transportkosten en eventuele huurkosten van locaties. Houd ook rekening met eventuele belastingen en verzekeringen. Deze kosten kun je meenemen in je prijsbepaling om ervoor te zorgen dat je alle kosten kunt dekken en nog steeds winst maakt. Vergeet niet om ook je uurtarief te verwerken in deze berekening – en neem daarin ook je reistijd en voorbereidingstijd mee.

  3. Bepaal je waarde
    Denk na over de waarde die je biedt aan je klanten. Welke unieke vaardigheden of expertise heb je? Wat is het resultaat dat je klanten behalen dankzij jouw diensten? Door deze waarde te bepalen, kun je jezelf onderscheiden van je concurrenten en een hogere prijs vragen. Als jij bijvoorbeeld iemands droom realiseert om zorgeloos te kunnen buiten rijden, of een paard met zomereczeem van de jeuk afhelpt, is dat de eigenaar vaak veel waard. Realiseer je dit, en neem het mee in je prijsbepaling.

  4. Test je prijzen
    Begin met een prijs die je redelijk lijkt en test deze prijs bij je klanten. Ervaar hoe deze prijs voor jou voelt, en hoe mensen erop reageren. Vaak zijn mensen helemaal niet zo onder de indruk van jouw ‘hoge’ prijs als je zelf verwacht. Het is goed en belangrijk om dat te ervaren, zodat je geleidelijk aan kunt groeien met je prijzen.

  5. Houd je prijs flexibel
    Bedenk dat je prijs niet in steen gebeiteld staat. Je mag je prijzen altijd aanpassen! Als jouw materialen (bv je vijlen of hoefmessen) veel duurder worden, mag je dit doorberekenen aan je klant. Ook mag je gerust eens korting geven als je iemand héél graag wilt helpen en diegene kan het echt niet bepalen. Blijf echter wel goed communiceren met je klanten, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Bovenstaande tips kunnen je helpen om een goede prijs te bepalen voor je diensten als welzijnsgerichte hippische professional. Houd er rekening mee dat het bepalen van de juiste prijs een kwestie is van balans vinden tussen wat je waard bent en wat de markt bereid is te betalen.

Praktisch aan de slag met het bepalen van de juiste prijs?
Dat doe je met de training ‘Prijzen bepalen’ die ik speciaal heb gemaakt voor jou als welzijnsgerichte paardenondernemer.

Je koopt hem al voor maar 37 euro (excl BTW), en dat doe je hier.

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!