Let the magic happen

Je vindt op deze pagina mijn favorieten. Boeken die mijn leven hebben veranderd, praktische software, en spullen die ik waardevol en handig vind.

Ga op onderzoek in mijn hoofd en bedrijf, en haal eruit wat jou inspireert!

Sommige links op deze pagina zijn affiliate links. Dit betekent dat als je via die link iets aanschaft, ik een percentage krijg. Deze commissie doneer ik volledig aan het Manegepaardenpensioenfonds.

Boek: We Should All Be Millionaires

Het beste boek dat ik het afgelopen jaar heb gelezen! Vol eye openers over hoe je óók naar geld kunt kijken… en waarom dat vaak lastig is.

Bekijk het hier!

 

Boek: De Wijsheid van de Heks

Een mooi, liefdevol boek over véél meer dan hekserij. Over verbinden met de natuur, het collectieve trauma van de heksenvervolgingen, de cyclus van de maan en de zon…

Bekijk het hier.

Boek: Hoop... vanuit het hart van het paard

Een makkelijk leesbaar, toegankelijk boek. De schrijfster vertelt haar persoonlijke ervaringen met paarden. Hoe ze haar hebben uitgedaagd dichter bij zichzelf te komen, meer rust te vinden, en positiever in het leven te staan.

Bekijk het hier.

Boek: Activeer je Nervus Vagus

Dit boek helpt je je zenuwstelsel beter te begrijpen. Dat zorgt er vervolgens weer voer dat je weerbaarder wordt tegen stress, angsten en depressieve gevoelens, en dat je makkelijker kunt verbinden met jezelf en anderen.

Van de achterflap: “Stressexpert Luc Swinnen vertaalt zijn inzichten naar heel concrete handvatten die de nervus vagus positief stimuleren. Zo kun je stap voor stap je veerkracht versterken, je angst verminderen en stressgerelateerde klachten een halt toeroepen.”

Bekijk het hier.

Boek: Focus AAN/UIT

Wil je geconcentreerder kunnen werken? Of juist je werk echt los kunnen laten buiten werktijden om? Dit boek gaat je helpen!

Makkelijk te lezen, vol interessante weetjes over hoe onze hersenen werken – en hoe we dat handig kunnen inzetten om productiever te zijn, maar zeker ook om beter te kunnen ontspannen.

Boek: De Polyvagaaltheorie in Therapie

Een diepgaander boek over de polyvagaaltheorie. Nog steeds goed leesbaar, maar met een iets grotere focus op theorie dan het boek van Luc Swinnen (Activeer je Nervus Vagus).

Bevat naast een duidelijke uitleg van de theorie toch ook veel praktische oefeningen, waarmee je je eigen zenuwstelsel in kaart brengt en beter leert reguleren. Fijn voor jezelf, en ook voor je klanten en de paarden waar je mee werkt!

Software: effectief emailen met Mailblue

Mailblue is een ontzettend fijn programma om mee te mailen. Je kunt je contactpersonen verdelen in lijsten, automatiseringen instellen, makkelijk nieuwsbrieven versturen aan (delen van) je lijst, email adressen verzamelen uit formulieren, en nog zoveel meer!

Boek: Denkwerk

Wat mij betreft het ALLERBESTE boek over paarden dat momenteel op de markt is. Must read voor iedereen die nog maar naar een paard wil wijzen.

Ik heb uit betrouwbare bron dat er niet veel exemplaren meer beschikbaar zijn, dus snel kopen!

Boek: Kalmerende Signalen van Paarden

Waar Denkwerk de absolute topper is om paarden te leren begrijpen, helpt dit boek je ze te leren lezen. Leer de kleinste signalen van je paard zien, zodat hij zijn toevlucht niet hoeft te nemen tot groter gedrag om je duidelijk te maken wat er speelt.

Handig naslagwerk, dat echt in de kast van elke paardenliefhebber hoort.

Boek: Horses in Company

Wat mij betreft het beste boek over hoe paarden in het wild leven. Geen cowboyverhalen over dominantie en hiërarchie, maar concrete informatie gebaseerd op uitgebreide observatie van heel veel verschillende kuddes.

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!