Ready to Relax

Stap uit de spiraal van stress en overbezorgheid, zodat je weer kunt genieten van en met je paard.

Zo had je het niet voorgesteld…

Ben je voortdurend bezorgd over je paard? Voel je de druk om alles perfect te doen, maar vind je het daardoor moeilijk om te genieten van jullie tijd samen? Voel je je regelmatig schuldig omdat je denkt dat je je paard niet genoeg geeft?

Je vraagt je soms misschien zelfs af of je gek bent – een eigen paard was altijd je droom, waarom voel je dan geen plezier, geluk en dankbaarheid?

Don’t worry, je bent niet gek. En je bent niet alleen. Veel paardenliefhebbers ervaren deze emoties dagelijks. Maar het is tijd om een einde te maken aan die stress en wanhoop. Welkom bij Ready to Relax – dé cursus die je zal helpen om die last van je schouders te halen en weer plezier te gaan maken met je paard. 

Ervaring van een deelnemer:

“Ik deed mee met Ready to Relax omdat ik me altijd schuldig voelde over dat ik te weinig bij mijn paard was door een druk leven met een klein kindje en een druk bedrijf. Het knaagde aan me en ik dacht er zelfs soms aan om haar weg te doen… Ready to Relax heeft me laten zien dat het hebben van het schuldgevoel eigenlijk vanuit een oud patroon komt. Het heeft me laten omdenken, waardoor ik meer geniet van de kleine dingen die er wél al zijn. De hoge lat voor mezelf ligt nu gelukkig wat lager.

Een aanrader voor iedere paardeneigenaar die bezig is met persoonlijke ontwikkeling, paardenwelzijn en die zich regelmatig zorgen maakt om zijn paard.”

– Ilaria

Voor wie is deze cursus?

Ready to Relax is speciaal ontworpen voor paardenmensen die ongelooflijk veel van hun dier(en) houden, maar die worstelen met overmatige stress, angst en schuldgevoelens met betrekking tot hun paard.

Deze cursus is perfect voor jou als:

icon_star_alt icon   je je overweldigd voelt door de druk om alles perfect te doen voor je paard

icon_star_alt icon  je vaak bang bent dat er iets misgaat met je paard, en hier zelfs van wakker ligt…

icon_star_alt icon  je worstelt met schuldgevoel omdat je denkt dat je je paard tekort doet – zelfs al doe je altijd je uiterste best

icon_star_alt icon  je van deze gevoelens af wilt, en weer wilt genieten van de kostbare tijd met je liefste vriend

  Wat kun je verwachten?

  Ready to Relax is verdeeld in drie krachtige modules, elk ontworpen om je te helpen je stress te verminderen, je angsten te overwinnen en je schuldgevoelens los te laten. Elke module bevat drie units, boordevol waardevolle informatie, praktische oefeningen en verhelderende inzichten. Hier is een overzicht van wat je leert:

  Module 1: Het verleden begrijpen

  • Ontdek de oorzaken van je angsten en zorgen met diepgaande inzichten.
  • Leer hoe je jouw emotionele bagage uit het verleden kunt loslaten.

  Module 2: Het heden bijsturen

  • Identificeer en doorbreek destructieve gedrags- en denkpatronen.
  • Leer hoe je weerbaarder wordt tegen stress, onrust en angsten.

  Module 3: De toekomst creëren

  • Stel concrete doelen en ontwerp een actieplan voor een stressvrije toekomst.
  • Zie de band met je paard steeds krachtiger, fijner en meer ontspannen worden.

   

  Dit heeft de cursus mij gebracht: “Bewustwording waar de stress rondom de paarden vandaan komt. Meer relaxed rondom de paarden. Geleerd dat ze je graag helpen als je je gevoel erkent.”

   

  – Rosalie

  Hoe werkt het?

  Heel eenvoudig! Koop de cursus online voor slechts €47 en krijg een halfjaar lang toegang tot alle materialen. Nadat je de cursus hebt aangeschaft, ontvang je een e-mail met instructies om een account aan te maken. Met dit account heb je 24/7 toegang tot alle modules en units, zodat je op je eigen tempo kunt leren en groeien.

  Klaar om te ontspannen en echt te genieten van je tijd met je paard? Schrijf je vandaag nog in voor Ready to Relax en zet de eerste stap naar een leven vol rust, vreugde en verbondenheid met je geliefde paard.

  47,00

  Het resultaat van de cursus

  Eerst maar het slechte nieuws: het is niet zo dat je na dit programma nooit meer bang bent. Ik zou het je graag beloven, maar dat is volstrekt onrealistisch. Het zou ook niet gezond zijn, want je wilt natuurlijk wel waakzaam en alert blijven op de gezondheid en het welzijn van je paard.

  Wat gaat de cursus je wél brengen?

  icon_star_alt icon   Innerlijke rust: Leer hoe je die constante stroom van zorgen en twijfels steeds beter kunt omzetten in rust en vertrouwen.

  icon_star_alt icon   Meer plezier: Herontdek het pure plezier van onbezorgd omgaan met je paard, zonder de afleiding van al die twijfels en knagende zorgen.

  icon_star_alt icon   Sterkere band: Bouw een diepere en meer betekenisvolle band op met je paard, gebaseerd op wederzijds begrip en vertrouwen.

  icon_star_alt icon   Zelfverzekerdheid: Krijg het zelfvertrouwen om te weten dat je het beste doet voor je paard, elke stap van de weg.

  Opbouw van de cursus

  Module 1 - Past

  cloud icon

  Angst gaat vaak niet over het nu, maar is ontstaan en verder ontwikkeld in het verleden. Inzicht hierin, haalt direct een stuk lading er vanaf.

  In de bijeenkomsten leg ik uit hoe trauma’s ontstaan en doorwerken, en breng je de oorzaken van jouw zorgen in kaart.

   

  Module 2 - Present

  sun cloud icon

  Je angst is gebaseerd op het verleden, maar je hebt er wel NU last van. En onbewust doe je nu ook dingen die hem in stand houden.

  Die patronen gaan we onderzoeken en aanpassen. We gaan aan de slag met triggers, glimmers, en belemmerende overtuigingen.

  Module 3 - Future

  sun 2 icon

  Angst is niet in één maand weg, maar je kunt er wel aan werken er steeds minder last van te hebben. Daar gaat deze derde sessie over.

  Je maakt een persoonlijk plan om zo weerbaar mogelijk te worden en blijven, en krijgt handvatten voor moeilijke momenten.

  Een half jaar toegang tot alle achtergrondinformatie

  star icon

  Je krijgt een half jaar toegang tot de modules van de cursus. In elke module vind je video’s met uitleg en herkenbare, persoonlijke voorbeelden. Nadat je de video’s gekeken hebt, kun je aan de slag met de bijbehorende worksheets. Hiernaast vind je nog bonusmateriaal in de cursus: extra opdrachten, die je erbij kunt pakken op moeilijke momenten, of die je uitdagen je patronen op een nog dieper niveau te veranderen.

  Van zorgen naar zen!

  Met Ready to Relax krijg je toegang tot een gestructureerde en praktische cursus die je helpt om je zorgen, stress, angsten en schuldgevoel te overwinnen.

  Voor slechts €47 krijg je een halfjaar lang toegang tot alle modules, zodat je op je eigen tempo kunt leren en groeien. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je jouw relatie met je paard kunt transformeren naar een leven vol rust, vreugde en verbondenheid.

   

  Twijfel je nog?

  Niet nodig, dit is echt een unieke kans om eindelijk dat probleem aan te pakken waar je al zo lang mee rondloopt. Omdat ik echter weet dat je dat niet gaat geloven op mijn mooie blauwe ogen alleen, beantwoord ik hieronder een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail hem dan naar info@moniquedorst.nl!

  Ik doe dit liever niet alleen. Kan ik ook extra begeleiding krijgen?

  Dat kan zeker! Een aantal keer per jaar vul ik de basiscursus aan met een groepsronde. In deze groepsrondes doorloop je als ‘huiswerk’ zelf de modules van de cursus, en is er bij elke module een verdiepende, verbindende online sessie in een groep. Bovendien wordt er een WhatsApp groep aangemaakt, waar je voortdurend terecht kunt voor steun, advies, en een luisterend oor.

  Uitgebreide informatie (inclusief de data van de eerstvolgende groepsronde) vind je hier.

  Let op: mensen die de basiscursus al hebben gekocht krijgen voorrang bij het vullen van de groepsrondes. Omdat de groepjes klein zijn, is het verstandig de basiscursus alvast aan te schaffen. De aankoop daarvan wordt verrekend als je instapt in een groepsronde (dus je krijgt dan 47 euro korting).

  Ik wil liever indivduele ondersteuning.

  Ja, dat kan. Hoewel ik geloof in de kracht van de groep, realiseer ik me ook dat dit in sommige situaties minder passend is. Misschien ben jij iemand die zich snel verliest in een groep, of snel anderen gaat steunen en daardoor niet voldoende ruimte ervaart voor haar eigen proces. In dat geval ondersteun ik je graag individueel.

  We starten dan met een traject van drie sessies, de kosten hiervoor bedragen 290 euro (inclusief BTW). Vaak kom je hiermee al een heel eind. Is er daarna nog meer nodig? Dan kijken we samen of we een tweede traject aangaan, of nog een losse sessie afspraken.

  Wat is jouw achtergrond? Heb je voldoende expertise voor een cursus als deze?

  Goeie vraag! Het is niet niks, het onderwerp dat we hier aansnijden. Angst, zorgen, kwetsbaarheid… het zijn dingen die je niet zomaar op tafel gooit bij de eerste de beste. En terecht, want een begeleider die dit soort dingen omhoog haalt maar niet genoeg veiligheid kan bieden, kan meer kwaad doen dan goed. Het is belangrijk dat zaken die worden aangeraakt, ook goed worden opgevangen en verder begeleid.

  Ik ben dus erg blij dat je deze vraag stelt, en vertel graag wat meer over mezelf. Ik heb stevig in mezelf geïnvesteerd middels coaching en opleidingen (o.a. op het gebied van paardencoaching en familieopstellingen), en heb meer dan tien jaar ervaring in de jeugdzorg. Als ambulant begeleider en woonbegeleider heb ik tientallen jongeren – en hun ouders – begeleid in het omgaan met angsten, het veranderen van gedragspatronen, en het vergroten van hun zelfinzicht en emotionele weerbaarheid. De oefeningen die ik inzet in Ready to Relax zijn onder andere gebaseerd op systemisch werk (familieopstellingen), NLP, cognitieve gedragstherapie, en de polyvagaaltheorie.

  Kortom, je bent bij mij in goede handen. Ik heb de kennis en ervaring om je te begeleiden bij dit proces, en kan indien nodig extra ondersteuning of nazorg bieden.

  Welk resultaat mag ik verwachten?

  Hoeveel verbetering je zult ervaren, hangt van veel verschillende factoren af. Jouw voorgeschiedenis, de zwaarte van je problemen, en ook je eigen tussentijdse inzet spelen hierin mee. Ik reik je kennis en waardevolle oefeningen aan, maar kan geen garanties doen mbt het resultaat.

  Voor wie is de cursus niet geschikt?

  Je gaat in deze cursus aan de slag met jouw angsten en onzekerheden. Dit is echter geen therapie. Ik raad het niet aan om mee te doen aan Ready to Relax als je in een depressie zit, PTTS of zware angstproblematiek hebt, bezig bent met traumatherapie, of bovengemiddeld kwetsbaar bent op mentaal en/of emotioneel gebied.

  Ik doe mijn uiterste best een veilige setting te voorzien en voldoende nazorg te bieden, maar de verantwoordelijkheid voor je psychische gezondheid blijft te allen tijd bij jezelf liggen.

  Wat als ik vragen heb?

  Je mag me altijd een mailtje sturen als iets niet duidelijk is, of je ergens nog wat meer informatie over wilt. Gebruik daarvoor het adres info@moniquedorst.nl. Heb je naast de cursus behoefte aan extra ondersteuning? Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan één van de groepsrondes, of contact op te nemen voor individuele coaching.

  En als ik niet tevreden ben?

  Ik heb mijn uiterste best gedaan een inspirerende, effectieve cursus neer te zetten. Toch kan het altijd voorkomen dat het niet helemaal is wat jij had verwacht. In dat geval doe ik niet moeilijk; stuur me binnen twee weken na aanschaf een mailtje met je feedback, geef aan dat je graag je geld terug wilt, en dan maak ik dat netjes naar je over.