Word de trainer waar jouw paard van droomt!

Kom erachter hoe paarden leren, en maak op een veilige en verantwoorde manier de start in het werken met voerbeloning.

clickercursus

Stel je voor: je paard staat hinnikend aan de draad omdat hij zo ontzettend veel zin heeft om iets leuks met jou te gaan doen. Nieuwe oefeningen leer je supervlot aan, én je paard is ontspannen, enthousiast en blij.

Ontwormen wordt een makkie, je paard is braver dan ooit bij de bekapper, en je verbaast je steeds weer over hoe slim en gemotiveerd je maatje is. Dit is de kracht van positive reinforcement!

In deze cursus geef ik je de basis mee van het positief werken met paarden. Ik gebruik daarvoor clickertraining, en leer jou de ins en outs hiervan. De focus ligt op het maken van een veilige start en het leggen van een solide basis. Zodat je paard over een paar weken wel heerlijk gemotiveerd is, maar niet steeds in je zakken duikt voor snoepjes, ongevraagd allerlei kunstjes toont, of tijdens elk moment dat jullie samen zijn ‘aan’ staat.

Wil jij weten…

 

  • Hoe paarden (en andere dieren!) leren

  • Hoe je training voor je paard gewéldig leuk kunt maken

  • Waar je op moet letten als je begint met clickertraining

  • Welk voer je het beste kunt gebruiken

  • Hoe je ermee omgaat als je paard tóch wat te enthousiast wordt

  • Welke signalen je paard jou geeft

clicker

Dan is deze cursus echt wat voor jou!

In drie middagen neem ik je mee op reis door de wondere wereld van ‘positieve bekrachtiging’. Wat is het, waarom werkt het zo goed, hoe voelt het voor het paard? Ik leg veel uit, maar je gaat ook héél veel zelf ervaren. Want voelen = onthouden!

Don’t worry, hoewel ik veel theorie aanbied krijg je geen droge powerpointpresentatie of lezing voorgeschoteld. Ik houd van interactieve, motiverende, leuke inspirerende werkvormen. We gaan veel kijken, doen, en voelen. Hiermee maak je je de theorie sneller eigen, en snap je ook waarom het belangrijk is om bepaalde begrippen te kennen of dingen op een bepaalde manier te doen (of juist niet…).

 

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten

clickertraining paard

1 – Hoe leren paarden
Theorie: je maakt kennis met het leerkwadrant en komt erachter waarom positieve bekrachtiging zo goed werkt en zo fijn is voor de paarden. Je leert ook de leerprincipes herkennen waar veel andere stromingen gebruik van maken, en voelen wat het verschil is.
Praktijk: targeten! Dé basisoefening als je met R+ aan de slag wilt. 

clickertraining paard

2 – Stress en frustratie – hoe herken je het en wat doe je eraan?
Theorie: wat zijn de nadelen van stress en frustratie? En hoe kan je oplopende spanning zo snel mogelijk herkennen en wat doe je dan? We ervaren wat stress in ons eigen lichaam doet, en leren het (nog beter) herkennen bij de paarden.
Praktijk: rustig werken met voer + training setup  

clickertraining paard

3 – Nieuwe dingen aanleren
Theorie: het opstellen van een trainingsplan, en waarom het zo belangrijk is om de stapjes klein (en dan nog kleiner… en nog kleiner…) te maken. Als je dit goed beheerst, heb je een waardevolle tool in handen om zelf allerlei nieuwe oefeningen aan te leren aan je paard.
Praktijk: begin maken van een nieuwe oefening naar keuze (bv voetje geven, zelf halsteren, achterwaarts, angst voor vliegenspray oplossen)

 

 

De cursus wordt gegeven door mij, Monique. Ik ben coach voor andere ondernemers die paardenwelzijn naar een hoger niveau tillen… maar daarnaast ook gepassioneerd positieve paardentrainer. In deze cursus combineer ik mijn kennis en ervaring rondom paardentraining met mijn ervaring als docent. Hierdoor draag ik mijn kennis op een effectieve, leuke manier over. Ben ik de beste trainer of meest ervaren instructrice in Nederland en België? Nee. Weet ik méér dan genoeg om jou een goede start te geven? Absoluut.

De cursus is naar keuze te volgen bij jou op locatie, of bij ons op stal. Je stelt zelf een groepje samen van minimaal drie deelnemers, en zodra je die hebt geef je mij de dagen van de week door die jullie voorkeur hebben. Ik stel dan een aantal data voor, en als we drie middagen hebben gevonden die voor iedereen werken, leggen we de afspraak vast. Zodra ik van drie deelnemers de deelnamekosten heb ontvangen, is de afspraak bevestigd.

Als je naar mij toe komt, werken we met Destiny, en eventueel zijn er nog twee andere clickerpony’s beschikbaar. De paarden die we inzetten zijn lief en hebben dag en nacht vrije beweging in kuddeverband. Hierdoor heerst er een ontspannen sfeer en is de locatie heerlijk rustig en fijn. Als ik naar jou toe kom, is het belangrijk dat je zelf zorg draagt voor een goede werkplek. Ik stel weinig eisen aan luxe voor de mens, maar des temeer aan het welzijn van de paarden. Ik werk met paarden die veel buiten komen, voldoende eten krijgen, en waar fijn mee wordt omgegaan.

Kleine nuancering hierbij: wil je graag dat ik op een stal bij jou in de buurt kom waar niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, overtuig me dan van het positieve effect van deze cursus op het paardenwelzijn in jouw omgeving. Dan maak ik wellicht een uitzondering – mijn doel is de paardenwereld mooier te maken, en ik realiseer me dat dat stap voor stap moet. Dit gaat echter wel in overleg, en ik doe hierin pas toezeggingen na een persoonlijk gesprek (via Skype of Zoom).

Af en toe organiseer ik de cursus op inschrijving bij mij op stal, dan is het mogelijk je in je eentje in te schrijven. Houd hiervoor mijn social media in de gaten, daar communiceer ik de data van deze rondes.

clicker
clicker
clicker

Praktisch

Duur: drie keer 2 uur (bij 3 of 4 deelnemers) of 2,5 uur (bij 5 of 6 deelnemers).

Data: We kiezen samen de data en tijdstippen, waarbij we erop mikken dat er tussen de bijeenkomsten steeds zo’n drie a vier weken zit. Dit geeft je de tijd om echt aan de slag te gaan met het opbouwen van nieuwe vaardigheden.

Locatie: Jij regelt het groepje en de locatie, ik kom jullie kant op. Hoe groter de groep, hoe verder ik ervoor kan rijden. Bij 3 deelnemers is dit maximaal 30 km vanaf Oud-Vossemeer, bij 4 rijd ik 40 km, enzovoort.

Kosten: 137 euro pp, inclusief reader, beloningsvoer tijdens de lesmiddagen, en een complete starterskit clickertraining (target, clicker en voertasje).

BONUS! Omdat ik één van de instructeurs ben die betrokken is bij de ClickerAcademie, krijg je na deze cursus ook je eerste ClickerBadge. Deze Badge, ClickerSkilled 1, toont aan dat je je eerste stappen hebt genomen om het clickerpad.

Opgeven? Vragen? Gebruik het formulier hieronder of mail me rechtstreeks op info@moniquedorst.nl.

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!