Jouw succes maakt de wereld mooier!

Hoe beter jouw bedrijf draait, hoe meer paarden een gezond en gelukkig leven leiden. Je vindt het misschien lastig jezelf zichtbaar te maken, je wilt je niet opdringen… maar hoeveel paarden lopen daardoor jouw expertise mis?

Ik, Monique, geloof dat er een transformatie gaande is in de paardenwereld. Er komt steeds meer aandacht voor biomechanisch correct trainen, positieve bekrachtiging, regelmatig bodywork en hoefonderhoud, en natuurlijke huisvesting.

Toch is er nog een lange weg te gaan. Veel paarden worden nog in de krul getrokken, lichamelijke klachten worden niet gezien, dwangmiddelen worden snel ingezet en de kennis van leertheorie en natuurlijk paardengedrag mag nog veel en veel verder verspreid worden.

Gelukkig staan er steeds meer getalenteerde, gepassioneerde professionals op die met elkaar aan de omslag naar een paardvriendelijke wereld werken. Het is mijn missie deze mensen te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen. Samen maken we impact en werken we aan de paardenwereld van de toekomst!

Soms word je er moedeloos van…

 

Je bent voor jezelf begonnen ‘in de paarden’ omdat je weet dat je iets waardevols met de wereld te delen hebt. Jouw aanpak karakteriseert zich door echte aandacht voor paardenwelzijn. Je werkt niet met quickfixes of oppervlakkige gedragsveranderingen, maar levert duurzame oplossingen waar mens en paard echt wat aan hebben.

Toch lukt het je niet om de impact te hebben die je wilt. Je vindt het lastig om te concurreren met collega’s die snelle oplossingen of goedkope producten verkopen. Je weet dat jij duurzamer werkt, maar kan dit niet goed duidelijk maken aan geïnteresseerden. Het is lastig voor je om te benoemen wat jouw training uniek maakt, en waarom je dus meer tijd, geld of commitment vraagt dan concurrenten.

De klanten die je hebt zijn enthousiast, maar je bedrijf loopt nog niet zoals je zou willen. Je twijfelt soms of Nederland eigenlijk wel klaar is voor jouw manier van werken. Je weet dat je iets unieks biedt, dat je echt kunt zorgen voor meer gelukkige en gezonde paarden, een betere band tussen paard en mens, en dat je mensen het plezier in hun hobby kunt teruggeven. Je bent gedreven, creatief, en wilt er vol voor gaan, maar je mist focus en ziet door de bomen het bos niet meer.

teksten paarden

Het kan anders! Wil je graag….

 • Meer tijd voor je eigen paard
 • Je omzet verhogen
 • Meer rust en overzicht
 • Werken met de allerleukste klanten
 • Meer impact op paardenwelzijn

 

Stel je eens voor…

Een eigen bedrijf voelt vaak als ploeteren, ‘hard voor weinig’, een struggle… En ik zal niet zeggen dat het volledig moeiteloos en zonder uitdagingen kan. Maar! Het mag wel licht, leuk en leerzaam zijn. Lees verder en droom even met me mee…

Je impact op het paardenwelzijn in Nederland en België neemt enorm toe...

  • Je bereikt met minder tijd en kosten vele malen meer mensen. Ze zullen niet allemaal volledig meegaan in jouw visie, maar je kunt heel veel zaadjes planten en ideeën verspreiden.
  • Je individuele contactmomenten zijn exclusief voor mensen die ver genoeg zijn in hun proces om echte stappen te maken. Je individuele aandacht zorgt voor bijzondere resultaten, dus die mag je ook reserveren voor bijzondere mensen.
  • Je ziet je netwerk en bereik groeien, en merkt ook dat meer en meer mensen stappen vooruit nemen op weg naar echt paardvriendelijk trainen. Je bent trots op de bijdrage die jij hieraan levert.

Je hebt een stabiele omzet die past bij de kennis, passie en tijd die je in je bedrijf stopt...

  • Je kunt jezelf elke maand een passend loon uitkeren en hoeft je geen zorgen te maken of er wel genoeg binnenkomt.
  • Je hebt weer vrije tijd naast je bedrijf. Er is ruimte om te genieten van je eigen paard, maar ook van dingen die niks met paarden te maken hebben – en dat is ook wel eens lekker.
  • Er is zelfs geld om terug te investeren in je bedrijf. Je kan eindelijk die ene gave (maar stiekem toch wel dure) opleiding doen, of je boekhouding uitbesteden, of investeren in een website waar je echt heel erg blij van wordt.

Je werkt alleen nog maar met de meest gemotiveerde, betrokken paardenliefhebbers....

  • Je klanten geloven in jou, en nemen je advies dus aan en volgen het op. Ook als je eens iets zegt wat ze liever niet willen horen, hen vraagt meer geduld te hebben, of een stapje terug te doen.
  • Je werkt met mensen die net zoveel belang hechten aan paardenwelzijn als jij. Hierdoor haken ze niet af als hun stalgenoten vinden dat ze beter kunnen overstappen naar trainer X, of dat het speciale halster of de hulpteugel van trainer Y echt veel beter zou werken.
  • Doordat je werkt met super gemotiveerde mensen, bereik je onverwacht mooie resultaten. Je klanten doen hun huiswerk, zoeken zelf extra informatie, en worden creatiever dan je had durven hopen.

Hoe kan coaching jou helpen?

 Er komt best wat kijken bij het runnen van een bedrijf. Je moet niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar je moet ook over een flinke portie ondernemersskills beschikken. Dat eerste heb je al in de vingers, daar ben ik van overtuigd. Anders was je hier niet eens, dan was je op zoek naar manieren om daar beter in te worden.

Het slechte nieuws is dat vakkennis alleen niet voldoende is voor een gezond bedrijf – daarvoor moet je echt gaan denken en handelen als een ondernemer. Je werkzaamheden goed structureren, grenzen aangeven aan je klanten, werken aan je zichtbaarheid, je eigen blokkades opsporen en overwinnen… het is best een klus.

Maar! Je hoeft het niet helemaal alleen te doen. Je mag jezelf hulp gunnen. Net zoals jouw klanten sprongen vooruit maken in de training van hun paard door jouw lessen, kun jij sprongen gaan maken in je bedrijf als je iemand inschakelt om je te helpen.

Ben jij klaar om de volgende stap te nemen? Maak dan een afspraak voor je eerste sessie. Hierna heb je gegarandeerd meer inzicht in jouw bedrijf, waar je heen wilt, en hoe je daar gaat komen. Liever eerst even kennismaken om te kijken of het past? Dat kan natuurlijk ook, een korte kennismaking (max 30 minuten) is gratis.

Waarom moet je bij mij zijn?

 • Ik ben op mijn negende begonnen met paardrijden. Inmiddels zit ik dus al zo’n 30 jaar in de paarden. Ik ken de hippische wereld dus.
 • Ik vind paardenwelzijn net zo belangrijk als jij. Mijn lieve paard Destiny woont in een prachtig paddock paradise, wordt getraind met positieve bekrachtiging, en mag vaker naar de masseur dan haar vrouwtje…
 • Ik draag actief bij aan het verspreiden van de kennis die jij ook wilt delen. Ik schrijf artikelen voor Level Up Magazine, geef les in clickertraining, en organiseer regelmatig middagen om kinderen kennis te laten maken met een paardvriendelijke manier van werken.
 • Ik ben gek op ondernemen. De dingen waar jij waarschijnlijk hoofdpijn van krijgt, vind ik een feestje. Marketing, content maken, structuur aanbrengen in de brei van werkzaamheden… ik help je er graag mee!
 • Wat betreft die structuur… Ik ben van nature een ras-chaoot, dus ik weet dat het niet vanzelf gaat… Maar trust me, als ík grip op mijn week kan krijgen, kan jij het ook!
 • Ik heb jarenlange coach-ervaring, opgedaan tijdens mijn werk in de jeugdzorg en binnen mijn eigen bedrijf. Ik heb een passie voor psychologie, dus kan je ook begeleiden als je tegen diepere onzekerheden of zelfs trauma’s aanloopt bij het opbouwen van je bedrijf.

 

Hoe hebben anderen mijn coaching ervaren?

Ik kwam bij Monique met een vraag omdat ik mezelf zakelijk vaak tegenkwam. In mijn bedrijf leek het thema wel uitvergroot. Het draait in de kern om geven & ontvangen, hard werken, de verantwoordelijkheid van de ander bij de ander laten en nog meer van dat soort thema’s. We gingen terug naar…. Het familiesysteem om te kijken waar het vandaan kwam. Met resultaat dus. Ik heb echt antwoorden gekregen waar ik iets mee kan.

Ilaria Caputo

Marketingcoach, Colours of Happiness

Vanmorgen heb ik weer een goed gesprek gehad met mijn ondernemerscoach, Monique Dorst. Hoe fijn is het om met haar samen alles weer op een rij zetten en mijn doelen voor de komende tijd weer helder te hebben. Een eigen bedrijf opzetten is voor mij een dynamisch proces. Van veel inspiratie en de wildste ideeën tot “ik kan dit niet”. Het kost tijd en gaat met vallen en opstaan, maar het brengt me wel steeds dichter bij mezelf en bij wat ik te delen heb. Ondernemen van binnenuit.. zoals Monique dat zo mooi benoemde.

Tanja Wisse

Paardenvertaler, In Verbinding

Waarom Monique? Ze is open, eerlijk, inspirerend, denkt met je mee, praktisch, nuchter, gezellig, informeel, maar ook kritisch. Factoren die voor mij van belang zijn om verder te komen en succes te boeken. Want heel eerlijk je gaat het gesprek aan om vooruit te komen en dan is het fijn als soms de vinger op de “zere plek” gelegd wordt maar dat dat dan wel op een taktische/vriendelijke manier gebracht wordt.

Nadia Penners

Ezel-expert, Ezellogica

Het gesprek deze week gaf al zoveel input en eye openers dat ik nu al super enthousiast aan de gang ben met allemaal slimme en leuke ideeën!

Wat doet Monique dan? Nou, heel goed luisteren en reflecteren, vragen en door vragen en ook tussen de regels doorluisteren. Bijzonder hoe ze in een gesprek van een uur direct de vinger op de zere plek wist te leggen. Mijn werkpunten zijn helder en ik ga ervoor.

Daniëlle Meijboom

Instructrice, Amable Paard en Inzicht

Afgelopen week mijn eerste coachingsgesprek gehad met Monique. Een zeer verhelderend, informatief en motiverend gesprek. Monique weet waar ze het over heeft en heeft ontzettend goede tips op verschillende vlakken. Marketing, administratie, persoonlijke of zakelijke doelen, you name it en je kan ermee terecht bij Monique! Tijdens ons gesprek spatte Monique haar passie er vanaf, het was fijn om met iemand te praten die zo gedreven is, hierdoor verliep onze sessie heel natuurlijk en had het gesprek een fijne vibe.

Jessica Brouwers

R+ instructrice, Equivalence

Monique en Destiny zijn een geweldig duo. Mijn coaching sessie was even mooi als bizar: Destiny voelde mij zo goed aan! Ik denk nog dagelijks terug aan de inzichten die ik dankzij hen heb gekregen. Bovendien vind ik het ook geweldig dat Monique Destiny’s welzijn bewaakt en enorm empathisch is richting haar. En dat vind ik minstens zo belangrijk. Enorme aanrader!

Suzy Deurinck

Gedragswetenschapper, Deurinck Paardengedrag en Welzijn

Op dit moment heb ik een klantenstop. Wil je dat ik je mail zodra ik weer ruimte heb om nieuwe klanten aan te nemen? Vul het formulier hieronder in, dan hoor je het als eerste!

Yes, ik ga graag even in gesprek:

Veelgestelde vragen

Wat is jouw achtergrond en ervaring?

Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen van waar ze nu zijn naar waar ze willen komen. Ik hoef dus niet lang te puzzelen, maar zie snel wat de kern van het probleem is én hoe we dat kunnen aanpakken. Naast mijn ervaring ben ik ook prima opgeleid, ik heb een coachopleiding én een opleiding tot therapeut systeemopstellingen afgerond. Je bent bij mij dus in goede handen.

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je een afspraak maakt, reserveer ik tijd in mijn agenda. Je kunt tot 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen. Als je binnen 24 uur afzegt, bereken ik 50% van de sessie als je direct een nieuwe afspraak maakt. Als je geen nieuwe afspraak boekt, breng ik het gehele bedrag in rekening.

Wat is jouw visie op paardenwelzijn?

Daar kan ik uren over praten, maar in het kort komt het hierop neer: ik vind dat elk paard een fijne woonomgeving, een goede lichamelijke gezondheid en prettige training verdient.

Dit betekent in de praktijk dat ik van trainers en instructeurs verwacht dat ze veel weten van de emoties van paarden én daar rekening mee houden. Ik ben tegen het gebruik van dwangmiddelen en opbouwende druk.

Ik begin nog maar net, is het dan voor mij geschikt?

Jazeker! Als je net begint, is een coachtraject één van de meest waardevolle zaken om in te investeren. Je bedrijf draait namelijk om JOU, en je kunt nog zo’n mooie website, schitterende foto’s of fancy flyers hebben, als JIJ niet staat voor je aanbod en wat je waard bent, zal het maar moeizaam op gang komen.

Bovendien kan ik als onderdeel van een coachtraject je ook helpen met het schrijven van je webteksten, het inrichten van je website en het maken van een flyer. Allemaal afgestemd op jouw missie, unieke kwaliteiten, en ideale klant. Daarmee maak je dus in één traject een vliegende start.

Ik help al veel gedaan, waarom zou dit wel helpen?

Ik geloof dat elke stap die je maakt, je verder helpt. Wel is het zo dat de ene investering meer oplevert dan de andere… Heb je al één of meerdere programma’s gevolgd en hebben die je niet opgeleverd wat je wilde? En twijfel je waarom ik je wel zou kunnen helpen?

Ik begrijp die twijfel heel goed. We kunnen altijd even bellen, zodat ik je kan uitleggen hoe ik anders werk dan anderen. Kort gezegd komt het hierop neer:
– Ik lever maatwerk, in plaats van een standaard groepsprogramma. Ik stem af op jóu als persoon, en wat jij op dit moment nodig hebt.
– Ik ben een paardenmeisje in hart en ziel, en ken de paardenwereld. Hierdoor begrijp ik heel goed dat sommige dingen níet bij jou passen, ook al leveren ze wellicht wél snelle euro’s op.
– Ik heb veel kennis en ervaring van psychologie en gedrag. Ik heb jaren  in onderwijs en jeugdzorg gewerkt, en weet dus heel goed hoe ik mensen moet begeleiding in het aanleren van nieuw gedrag en het veranderen van hardnekkige patronen.
– Ik combineer coaching met praktische ondersteuning (bv schrijven van teksten, inrichten website en ontwerpen van een flyer). In veel programma’s krijg je te horen wat je moet doen en moet je het vervolgens zelf uitvogelen. Van mij hoor je niet alleen wat handige acties zijn, maar ik help je ook die daadwerkelijk te nemen.

Kan ik het niet beter eerst zelf proberen?

Dat kan uiteraard. Maar zeg eens heel eerlijk, hoe lang wacht je al op het juiste moment? Hoe lang wil je éigenlijk al in jezelf investeren, maar stel je het uit omdat het te koud of nat is, omdat je het te druk hebt, omdat het financieel nu even niet uitkomt, omdat…

Ik herken je twijfels, maar dit is zó zonde van je leven! Elke maand waarin je je potentieel niet waarmaakt, is weggegooide tijd. En er is maar één ding in het leven waar je nooit extra van kunt kopen: tijd.

Hoe werkt de betaling?

Enkele dagen na de sessie ontvang je een factuur per mail. De kosten voor ondernemerscoaching kan je in veel gevallen aftrekken van jouw inkomsten, of opgeven als aanloopkosten als je nog niet gestart bent met je bedrijf. Ik kan je hier in grote lijnen meer over vertellen, voor de precieze details zal ik je vaak doorverwijzen naar je boekhouder.

Wat is jouw visie op marketing en sales?

Ik geloof dat marketing verbindend kan zijn, en dat je op een liefdevolle manier kunt verkopen. Je biedt een fantastische dienst aan, waar je jouw klanten écht mee gaat helpen – en dit mag je dus best onder hun aandacht brengen.

Ik geloof echter niet in schreeuwerige verkooppraatjes of in angstmarketing. Je zult mij niet horen adviseren je klanten iets op te dringen wat ze niet willen, ze koste wat kost meer sessies te verkopen, of je tarieven skyhigh te gooien. 

Wil je een voorbeeld van de manier waarop ik mijn diensten promoot? Kijk dan eens op mijn Facebookpagina.

Kan ik ook direct boeken zonder kennismakingsgesprek?

Ja, dat kan. Ik vind het wel fijn als je dan even vooraf laat weten wie je bent, en wat jouw visie op paardenwelzijn is. Ik vind het namelijk belangrijk dat er echt een goede match is. Twijfel je? Dan kunnen we altijd even (video)bellen om te zien of we bij elkaar passen.

 

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!