Hulp voor jouw bedrijf

Wil je graag een mooi bedrijf opbouwen en veel paarden helpen, maar loopt het nog niet zoals je wilt?

Samen kijken we wat er nodig is om
dat wél voor elkaar te krijgen!

“Hoe gaat het met je bedrijfje?”

Een vraag die je eigenlijk liever niet meer krijgt… want hoe moet je erop antwoorden?

In het begin raakte je er niet over uitgepraat. Je had je opleiding afgerond, een mooie naam bedacht voor je bedrijf, jezelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (en een wijntje gedronken om de geboorte van je bedrijf te vieren), en je was er helemaal klaar voor. Ze konden komen, die klanten! En toen…? Stilte.

OK, stilte is misschien een beetje overdreven. Er zijn wel wat klanten. Uit je eigen netwerk, en soms ook wel iemand via via… maar het loopt nog niet bepaald storm. Als je eerlijk bent, had je verwacht dat je nu al een stuk voller zou zitten. Je ging er ergens vanuit dat mond-tot-mond reclame wel voldoende zou zijn. Je biedt immers iets heel moois aan: een duurzame aanpak om mensen en hun paarden te helpen. De klanten die je hebt zijn enthousiast over je persoonlijke en betrokken aanpak, en bereiken mooie resultaten. Waarom komt alles dan toch zo moeizaam op gang?

 

Het is toch wat lastiger dan verwacht….

… en daardoor voel je je soms behoorlijk rot. Waar je eerst volop geloofde in je aanbod, begin je nu te twijfelen. Aan jezelf, maar ook aan de markt. Zit de paardenwereld eigenlijk wel te wachten op jou en je aanpak? Is er wel ruimte voor iemand zoals jij, die werkt op het tempo van het paard en weigert over zijn grenzen te gaan? Die emotioneel en fysiek welzijn belangrijker vindt dan snel het gewenste gedrag aanleren?

Soms word je er moedeloos van. Maar ergens, ergens weet je ook dat je gaat doorzetten. Je weet waar je het voor doet: voor al die mooie, lieve paarden die beter verdienen dan ze nu krijgen. Voor al die betrokken eigenaren die zo graag anders met hun paard willen omgaan, maar niet weten hoe.

 

 

Als je dit herkent, kan ik je helpen:

icon_star_alt icon    je had eigenlijk wel verwacht dat je bedrijf zou gaan groeien door mond-tot-mond reclame
icon_star_alt icon    je ging ervan uit dat de klanten wel zouden komen als je website af was en je flyers waren rondgebracht
icon_star_alt icon    je snapt inmiddels wel dat je zelf actie zult moeten ondernemen om klanten te werven, maar hebt geen idee hebt waar te beginnen
icon_star_alt icon    stiekem vraag je je soms af waarom het anderen wel lijkt te lukken, en jou niet…

 

 

Gelukkig kan het ook anders!

Er komt best wat kijken bij het runnen van een bedrijf. Je moet niet alleen een kei zijn in je vak, maar ook begrijpen hoe je een bedrijf opzet en vervolgens uitbouwt. Een website maken en je flyers op een paar plekken neerleggen, is helaas niet voldoende om je bedrijf te vullen met toffe klanten. Daarvoor is meer nodig: een goed aanbod, wat je vervolgens op de juiste manier onder de aandacht brengt bij de mensen waar het bij past.

Het opbouwen van een bedrijf hoeft geen jaren te duren of honderdduizenden euro’s te kosten, maar vraagt wél inzicht en een handige aanpak. Net zoals je een paard niet in één dag een trailer opjaagt maar de oefening opbreekt in verschillende aspecten (alleen zijn, nauwe ruimtes in lopen, achterwaarts kunnen, bodemzekerheid) en stap voor stap de benodigde vaardigheden ontwikkelt, zo kun je ook je bedrijf opbouwen. Door strategisch te kijken welke aspecten je te ontwikkelen hebt, en daar stap voor stap, dag na dag, aan door te bouwen, bereik je resultaat. En als je het geduld en het doorzettingsvermogen hebt om paarden dit soort moeilijke dingen te leren, heb je dat ook om je bedrijf op te bouwen!

Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Je hebt je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden ook niet in je eentje opgebouwd, en zo mag je ook hulp zoeken bij het opbouwen van je bedrijf. Natuurlijk kán het alleen. Ik zal niet zeggen dat je er dan niet komt… Maar het gaat wel een stuk sneller, fijner en efficiënter als je je laat begeleiden door iemand die net zoveel van ondernemen weet als jij van paarden.

 

 

 

Wat gaan we doen?

Mijn begeleiding is maatwerk. Ik help je dus op het punt van de ondernemersreis waar jíj staat, en sluit daarop aan. Globaal gezien bestaat het opbouwen van een bedrijf uit een aantal stadia, en elk daarvan heeft zijn eigen uitdagingen:

* Je bent op zoek naar je eerste klanten. Soms komt er wel iemand bij je, maar nog niet zo vaak, en je weet ook niet zo goed waar je ze vandaan zou moeten halen. Het is nog lastig voor je om te benoemen wat je precies doet, en je vindt het spannend om jezelf te promoten.

* Je klantenbestand groeit. Je hebt goede periodes, maar merkt wel nog ups en downs. Je uitdaging is niet meer om één goede maand te draaien, maar om structureel voldoende inkomsten te genereren om er elke maand van te leven. Je voelt dat je wat minder afhankelijk wilt zijn van losse klanten, en denkt na over het aanbieden van extra producten (webinars, een cursus, thema-dagen, etc). Qua mindset heb je al aardig wat blokkades overwonnen, en ben je bereid nieuwe dingen te proberen en kritisch naar jezelf te kijken.

* Het gaat goed… misschien wel iets té goed. Je werkt regelmatig meer uren dan je eigenlijk wilt, moet klanten er soms tussen proppen op momenten die je eigenlijk vrij zou willen zijn, en hebt soms het idee dat het werk nooit eindigt. Je draait een fijne omzet, maar moet er wel erg hard voor werken. Je wilt graag nieuwe verdienmodellen onderzoeken om effectiever te ondernemen, maar weet niet zo goed waar je moet beginnen.

 

Waar jij ook staat, je mag jezelf hulp gunnen!  

Waar jij ook staat, je mag jezelf hulp gunnen! Niet omdat je het alleen niet kan (want je bent een doorzetter en hebt een goed stel hersens, dus je komt er heus wel), maar omdat het sneller, makkelijker en effectiever kan. Waarom zou je zelf blijven ploeteren, als er uit één gesprek al handige oplossingen komen die je direct kunt toepassen om je leven makkelijker en lichter te maken?

 

Laat mij je helpen!

Mijn naam is Monique, en ik begrijp jouw missie en passie. Net als jij vind ik dat er enórm veel moet veranderen in de paardenwereld. De manier waarop er door veel mensen met paarden wordt omgegaan, is echt niet meer van deze tijd. Dwangmiddelen, learned helplesness, hoog oplopende druk verpakt als ‘paardentaal’, bewust ingezette pijnprikkels, ze zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Ik weet dat het anders kan en vind dat het anders móet!

Zelf train ik mijn paard met positieve bekrachtiging en heb ik me uitgebreid verdiept in biomechanica, natuurlijke huisvesting, verrijking en hoefgezondheid. Omdat ik helaas niet alle paarden in mijn eentje kan helpen, wil ik graag samenwerken met jou en je paardvriendelijke collega’s. Als ik jullie namelijk allemaal aan meer klanten help, bereik ik zóveel meer paarden dan wanneer ik zelf in mijn eentje aan het werk zou gaan!

Laten we dus samen gaan kijken hoe jij meer paarden kunt helpen. Want daarmee maken we samen de paardenwereld weer een stukje mooier!

Dit ga je uit jouw Inspiratiesessie halen:

icon_star_alt icon

Zelfvertrouwen

Je weet na wat jou en je aanbod uniek maakt, en waarom mensen bij JOU moeten zijn. Je durft jezelf te laten zien.

 

icon_star_alt icon

Inzicht

Je begrijpt waar de knel-punten zitten in jouw bedrijf, en welke stappen je kunt gaan nemen om die op te lossen.

 

icon_star_alt icon

De regie terug

Je voelt je niet langer een speelbal van de markt, maar begrijpt wat je zelf kunt doen om de regie terug te pakken in je bedrijf.

 

De genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Hoe gaat het in zijn werk?

Simpel! Je plant een afspraak in in mijn agenda. Dan stuur ik je een bevestiging en daarbij een korte vragenlijst over je bedrijf. Deze stuur je me retour, en op het afgesproken moment spreken we elkaar via Teams.

We duiken samen in jouw onderneming, en na het gesprek heb je veel duidelijker in kaart waar het ‘mis’ gaat en wat je kunt doen om dit op te lossen. Achteraf ontvang je de factuur per mail.

Natuurlijk kan ik in één gesprek niet heel je bedrijf fixen. Een Startsessie geeft veel inzichten, maar om echt door te pakken en grote veranderingen te bereiken, is vaak meer nodig. Smaakt het gesprek naar meer, en wil je graag verder met me samenwerken? Dan vertel ik je graag over de mogelijkheden.

teksten paarden
clicker

Nog even in het kort

Voor een investering van maar 65 euro (excl. BTW) plan je jouw eerste coachcall. Deze waardevolle Inspiratiesessie vindt plaats via Teams en duurt ca 75 minuten. Wil je vaker losse ondersteuning? Boek dan een losse sessie of maak gebruik van de aanbieding voor drie sessies.

Is het tijd om jezelf en je bedrijf nu echt serieus te gaan nemen? Plan dan jouw afspraak direct in via deze knop:

 

Reacties van anderen:

 

Twijfel je nog?

 

Misschien heb je nog wat vragen. Daarom heb ik de meest gestelde vragen hier voor je beantwoord.
Staat jouw vraag er niet bij? Mail me gerust.

Wat is jouw achtergrond en ervaring?

Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen van waar ze nu zijn naar waar ze willen komen. Ik hoef dus niet lang te puzzelen, maar zie snel wat de kern van het probleem is én hoe we dat kunnen aanpakken. Naast mijn ervaring ben ik ook prima opgeleid, ik heb een coachopleiding én een opleiding tot therapeut systeemopstellingen afgerond. Je bent bij mij dus in goede handen.

Wat is jouw visie op paardenwelzijn?

Daar kan ik uren over praten, maar in het kort komt het hierop neer: ik vind dat elk paard een fijne woonomgeving, een goede lichamelijke gezondheid en prettige training verdient.

Dit betekent in de praktijk dat ik van trainers en instructeurs verwacht dat ze veel weten van de emoties van paarden én daar rekening mee houden. Ik ben tegen het gebruik van dwangmiddelen en opbouwende druk.

Ik begin nog maar net, is het dan voor mij geschikt?

Zeker! Een Startsessie geeft je meer inzicht in wat er al goed gaat, maar ook in waar je ontwikkelmogelijkheden en kansen liggen. Natuurlijk gaat één gesprek niet heel je bedrijf op poten zetten, maar het geeft wel een mooie boost. Ook is het een fijne manier om eens te ervaren wat ondernemerscoaching voor je kan betekenen, en of jij en ik een match zijn.

 

Ik help al veel gedaan, waarom zou dit wel helpen?

Ik geloof dat elke stap die je maakt, je verder helpt. Wel is het zo dat de ene investering meer oplevert dan de andere… Heb je al één of meerdere programma’s gevolgd en hebben die je niet opgeleverd wat je wilde? En twijfel je waarom ik je wel zou kunnen helpen?

Ik begrijp die twijfel heel goed. We kunnen altijd even bellen, zodat ik je kan uitleggen hoe ik anders werk dan anderen. Kort gezegd komt het hierop neer:
– Ik lever maatwerk, in plaats van een standaard groepsprogramma. Ik stem af op jóu als persoon, en wat jij op dit moment nodig hebt.
– Ik ben een paardenmeisje in hart en ziel, en ken de paardenwereld. Hierdoor begrijp ik heel goed dat sommige dingen níet bij jou passen, ook al leveren ze wellicht wél snelle euro’s op.
– Ik heb veel kennis en ervaring van psychologie en gedrag. Ik heb jaren  in onderwijs en jeugdzorg gewerkt, en weet dus heel goed hoe ik mensen moet begeleiding in het aanleren van nieuw gedrag en het veranderen van hardnekkige patronen.
– Ik combineer coaching met praktische ondersteuning (bv schrijven van teksten, inrichten website en ontwerpen van een flyer). In veel programma’s krijg je te horen wat je moet doen en moet je het vervolgens zelf uitvogelen. Van mij hoor je niet alleen wat handige acties zijn, maar ik help je ook die daadwerkelijk te nemen.

Kan ik eerst even kennismaken?

De Startsessie is bedoeld als een laagdrempelige manier om kennis te maken met mij en mijn werkwijze. Dit is mijn kennismakingsproduct, en gezien de laagdrempeligheid van dit aanbod plan ik daarvoor niet eerst nog een kennismaking.

Wil je graag eerst wat meer weten over mij? Dan verwijs ik je graag naar mijn Instagram of mijn Podcast. Hier krijg je een goed gevoel van mijn visie op marketing en ondernemerschap, en mijn manier van communiceren.

Ik probeer het liever eerst nog even zelf

Helemaal goed! Zo heb ik het ook gedaan. 😊

Wil je het jezelf toch nét wat makkelijker maken? Kijk dan eens naar de trainingen die ik in mijn webshop aanbied. Die helpen je voor een kleine investering heel goed op weg, zodat je een stuk sneller gaat.

Er zijn al zoveel bekappers/instructeurs/bodyworkers. Is er wel ruimte voor mij?

Er zijn ook ontzettend veel natural horsemanship trainers, maar toch timmert Pat Parelli aardig aan de weg…

Ik weet zeker dat jij minder onzin verkondigt dan hij, dus waarom zou het jou dan niet kunnen lukken? Er zijn ontzettend veel mensen met paarden, en het overgrote merendeel van die mensen heeft een probleem. Het enige wat jij hoeft te doen, is degenen zoeken die precies dát probleem hebben wat jij voor ze kunt oplossen. Wedden dat ze dan voor jou gaan, en niet voor iemand die iets heel anders aanbiedt?

Kun je garanderen dat een sessie zichzelf terugverdient?

Nee, sorry, dat niet. Ik heb geen glazen bol en geen toverstaf. Ik ga je heel veel tools aanreiken, we gaan je strategie aanscherpen, en ik help je waar ik kan, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. De omzetverhoging die je kunt verwachten, hangt onder andere (maar niet uitsluitend!) af van waar je nu staat met je bedrijf, hoeveel tijd en energie je erin kunt en wilt steken, de grootte en kwaliteit van je netwerk, en je eigen doortastendheid op verkoopgebied. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk wel het doel dat ik mezelf terugverdien. 😊

Hoe werkt de betaling?

Als je je afspraak hebt ingepland, neem ik per mail contact met je op. Je ontvangt dan een link naar de vragenlijst, en mijn algemene voorwaarden. Vanuit mijn boekhoudprogramma stuur ik je vervolgens de factuur toe.

De kosten voor ondernemerscoaching kan je in veel gevallen aftrekken van jouw inkomsten, of opgeven als aanloopkosten als je nog niet gestart bent met je bedrijf. Ik kan je hier in grote lijnen meer over vertellen, voor de precieze details zal ik je vaak doorverwijzen naar je boekhouder.

Wat is jouw visie op marketing en sales?

Ik geloof dat marketing verbindend kan zijn, en dat je op een liefdevolle manier kunt verkopen. Je biedt een fantastische dienst aan, waar je jouw klanten écht mee gaat helpen – en dit mag je dus best onder hun aandacht brengen.

Ik geloof echter niet in schreeuwerige verkooppraatjes of in angstmarketing. Je zult mij niet horen adviseren je klanten iets op te dringen wat ze niet willen, ze koste wat kost meer sessies te verkopen, of je tarieven skyhigh te gooien. 

Wil je een voorbeeld van de manier waarop ik mijn diensten promoot? Volg me dan op Instagram.

Waarom moet ik voor jou kiezen?

Je moet niks, alleen ademhalen. Ik geloof dat ik, door mijn kennis van de paardenwereld én mijn visie op paardenwelzijn, de beste persoon ben om paardvriendelijke ondernemers te helpen. Ik ga geen claims doen over miljoenenomzet, ik beloof je niet dat je gegarandeerd six figures gaat halen of dat je omzet zich elk jaar gaat verdubbelen. Als dat je aanspreekt, zijn er andere coaches die beter bij je passen. Ik beloof je wel dat ik jou echt begrijp, en perfect kan inspelen op jouw unieke situatie. Ik weet het als je vijlen duurder worden, ik begrijp waarom jij als craniosacraaltherapeut anders bent dan een fysiotherapeut, ik snap waar je als voedingsadviseur tegenaan loopt als je klanten geen invloed hebben op het ruwvoer op hun stal. Hierdoor zijn mijn vragen en ideeën passend bij jouw situatie, en daardoor heb je er écht iets aan.

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!