Hervind jezelf, herpak je leven en leer weer ontspannen en genieten. Kom werken met

DE MAGIE VAN PAARDEN

Is het tijd…

… om eindelijk eens voor jezelf te gaan zorgen?

Zuchtend ruim je je spullen op na weer een drukke werkdag. Je kijkt op je horloge en verbijt een vloek. Verdorie, alweer meer dan een halfuur later dan je eigenlijk wilde afsluiten! Waarom heb je nou ook geen ‘nee’ gezegd toen je baas vroeg of je dat ene klusje wilde overnemen van je zieke collega? En nu zit je natuurlijk ook midden in de avondspits…

Thuis gooi je een pizzaatje in de oven (want je hebt écht geen puf meer om te koken), schenkt een wijntje in en ploft op de bank neer. Eindelijk even tijd voor jezelf! Maar je hebt de gedachte nog niet afgemaakt, of je telefoon gaat over – die ene vriendin met die relatiecrisis. Je zet Netflix maar weer uit, want dit telefoontje gaat wel even duren…

Herkenbaar? Ben jij ook zo iemand die er voor íedereen is, en voor heel de wereld beter zorgt dan voor jezelf? Die elke avond uitgeput in bed valt, om de volgende weer bijna net zo moe opstaat en het hele riedeltje weer opnieuw afspeelt? Laat mij je helpen om hier eindelijk verandering in te brengen!

Ik weet hoe het is…

Ik ben Monique. Ik heb meer dan tien jaar geworsteld met mijn eigen pleasegedrag. Hoe graag ik ook wilde, het lukte me maar niet om duidelijk mijn grenzen aan te geven – en áls ik dat al eens deed, werden ze niet gerespecteerd. Dit heeft me meerdere keren op de rand van een burnout gebracht, waar ik mezelf telkens weer vandaan worstelde.

Worstelen is de rode draad geweest in mijn leven. Worstelen om goed genoeg te zijn, om iedereen tevreden te houden. Worstelen met mijn vermoeidheid, twijfels en onzekerheid. Ik weet hoe vermoeiend het is om altijd maar te moeten vechten.

Paarden hebben me meer geleerd dan al mijn psychologen en psychiaters bij elkaar. Zij hebben me laten zien wat de oorzaak was van mijn angsten en onzekerheden, en me geleerd dat ik me mag ontspannen.

Dit prachtige cadeau geef ik nu graag aan jou door. Dit doe ik samen met mijn lieve paard Destiny. Als je bij ons komt, gaan we samen op zoek naar de oorzaak van jouw neiging om anderen steeds belangrijker te maken dan jezelf. Want ‘gewoon nee zeggen’ is geen optie, dat weet ik als de beste. Dat lukt simpelweg niet, hoe graag je het ook wilt.

Samen onderzoeken we hoe dat komt (hint: meestal ligt de bron van dit patroon in je jeugd), en vooral ook hoe het je wél gaat lukken. Doordat we ons niet simpelweg richten op gedragsverandering, maar echt de oorzaak aanpakken, zul je merken dat je bijna moeiteloos steeds beter wordt in het bewaken van je grenzen.

 

Herken je dit?

  • Je voelt je futloos en uitgeblust, en hebt geen energie meer om de dingen te doen waar je vroeger zo van genoot.
  • Het leven voelt vaak als een gevecht: een gevecht om erkenning, om waardering, om het goed te doen… en je bent er moe van.
  • Je hoort regelmatig ‘ja’ uit je mond komen terwijl je je nog zo had voorgenomen ‘nee’ te zeggen.
  • Je twijfelt of je wel op de juiste weg bent met je leven. Je denkt soms na over een andere baan of een eigen onderneming, maar weet eigenlijk niet wat je dan zou willen.
  • Je weet dat je jezelf tekort doet, maar het lukt je niet om beter voor jezelf te zorgen. Je bent vaak meer met anderen bezig dan met jezelf.
  • Je hebt al een hoop geprobeerd om je beter te voelen, maar niks heeft een blijvend effect.

Het kan echt anders!

 In een coachtraject gaan we op zoek naar de oorzaak van je gedrag. Je hebt waarschijnlijk al vaak geprobeerd het ‘gewoon anders’ te doen, maar gemerkt dat dit heel moeilijk is. Dit komt omdat het gedrag waar jij zo’n last van hebt niet zomaar is ontstaan. Je hebt dit waarschijnlijk al in je jeugd of tienertijd ontwikkeld, en daarheen jaar na jaar steeds weer opnieuw versterkt. Iets dat in jaren is ontstaan, verander je niet zomaar van de ene op de andere dag.

Tijdens de coaching gaan we onderzoeken waar je gedrag ontstaan is, en wat het je gebracht heeft. Hierdoor ga je veel beter begrijpen waarom je doet wat je doet, en dit begrip is de eerste stap op weg naar een nieuw leven. Pas als je begrijpt wat er gebeurt, kun je het veranderen. Als je eenmaal weet waarom je iets doet, kun je het vaak al makkelijker loslaten. Je begrijpt dan al een stukje beter wat dit gedrag (bijvoorbeeld pleasen, braaf zijn, jezelf stil houden of klein maken) je vroeger gebracht heeft – én dat het nu niet meer nodig is. Doordat we in de coaching veel ervaringsgerichte oefeningen doen, weet je dit niet alleen in je hoofd maar voel je dit ook in je hart en je lijf. Daardoor verandert er al veel.

Zodra je deze eerste stappen gemaakt hebt, is het tijd om te kijken welk nieuw gedrag je wilt aanleren: grenzen stellen, duidelijk en vriendelijk je mening geven, feedback ontvangen zonder in de verdediging te schieten, rust nemen en dan ook echt ontspannen… zomaar wat voorbeelden van vaardigheden die je met mij en de paarden samen kan ontwikkelen. Nu we helder in kaart hebben wat jij wilt leren, gaan we dat samen oefenen. De laatste stap is om je voor te bereiden de nieuwe vaardigheden mee te nemen de wereld in. Wat je met mij en de paarden hebt ontdekt en geoefend, wil je natuurlijk ook in het dagelijks leven gaan toepassen. Ook hier help ik je bij, samen bereiden we je voor op uitdagingen en moeilijkheden die je verwacht en kijken we hoe je daar succesvol je nieuwe zelf kan laten zien.

Na een aantal sessies merk je dat de vaardigheid waar je voor kwam steeds makkelijker begint te worden. Het gaat soms al een beetje vanzelf, en op andere momenten is het wel moeilijk maar lúkt het je wel. Je hebt je eigen triggers en uitdagingen in beeld, en weet hoe je die kan aanpakken. Natuurlijk is het soms nog lastig, maar je merkt dat je steeds beter wordt in datgene wat je al jaren wilde. Dit is het moment dat ik je liefdevol loslaat. Nu mag je gaan ervaren wat deze nieuwe versie van jezelf jou gaat brengen, en genieten van de resultaten van al je harde werk.

Gun jezelf een coachtraject

 

 

Investeer in jezelf. Geef jezelf meer ruimte, rust en energie. Na een traject voel je je sterker, heb je de regie over je eigen leven terug, en ben je jezelf dankbaar dat je jezelf dit gegund hebt. Dit levert het je op:

Rust

Wat houdt jou tegen om echt te ontspannen? Welke gedachten en emoties schieten door je hoofd zodra je een moment voor jezelf neemt? We gaan ze opsporen en loslaten, zodat jij eindelijk echt kunt uitrusten.

kracht

Ik help je om sterk te staan richting al die mensen om je heen die van alles van je willen. Je wordt weerbaar en leert voelen waar jouw grenzen liggen.Als je je sterk voelt, kun je deze vanuit liefde bewaken.

Zelfwaardering

Je moet overtuigd zijn van je eigen waarde om te kiezen voor wat jij echt wilt. Je kunt pas echt goede keuzes maken als je jezelf accepteert en liefhebt. Want waar je veel van houdt, daar wil je goed voor zorgen.

Verandering

Hoe beter je jezelf kent en weet waarom je dingen doet zoals je ze doet, hoe makkelijker je ze kunt veranderen. Doordat we hardnekkige patronen oplossen, gaan veranderingen met veel minder moeite.

Waarom paarden?

Bij paarden en in de natuur kom je tot rust. Elke sessie is een moment van bezinning, een mogelijkheid om weer even bij jezelf te komen. Doordat we werken vanuit een zachte, open energie voel je je veilig en op je gemak. We gaan nooit over jouw grenzen heen, er wordt alleen behandeld wat jij op dit moment aan kan.

Bij de paarden kom je er snel achter wat er écht aan de hand is. De kudde reageert altijd op wat jij uitstraalt, en geeft mij en jou daarmee feedback over je vraag. Hierdoor komen we vaak in de eerste sessie al tot inzichten die in gesprekken pas na langere tijd aan het licht komen. Paardencoaching is hierdoor een snelle en effectieve manier om aan jezelf te werken.

Werk je liever niet met paarden? Dan gaan we de bossen in voor een wandeling. De natuur in gaan heeft een vergelijkbaar effect met het in de kudde zijn, en wandelcoaching zet je letterlijk én figuurlijk in beweging.

Wat zeggen anderen?

Ik voel me veel minder verantwoordelijk naar collega’s toe. Ik verwacht van hen dat ze hun eigen werk doen, en ga niet meer aan het ‘redden’ als hen dat niet lukt. Dit geeft zoveel rust!

Eva, 37

Eindelijk begrijp ik waar die vage onbestemde angst vandaan komt die ik al jaren voel. Bijzonder genoeg is de angst nu ook een stuk minder geworden.

Emily, 36

Ik realiseerde me ineens dat het nooit echt lukte om echt te ontspannen, ook niet als ik daar tijd voor maakte. Door de oefeningen die wij gedaan hebben, lukt het me nu wel. 

Astrid, 35

Ik gun mezelf zoveel meer. Onbewust durfde ik nooit geld uit te geven aan mezelf. En ik heb me eindelijk durven inschrijven voor die dure maar supergave opleiding!

Tineke, 41

Doordat ik echt heb gevoeld dat ik een mooi mens ben, durf ik nu vaker voor mezelf te kiezen. Zo ben ik pas niet mee gegaan naar die vervelende verjaardag waar ik al weken tegenop zag. 

Karin, 43

Tijdens de eerste sessie zag ik ineens in hoe groot de invloed van mijn moeder op mijn leven is geweest. Ik streefde eigenlijk de carrière na die zij had willen hebben… inmiddels heb ik dit los kunnen laten en volg ik mijn eigen droom.

Alice, 38

Wil jij dit ook?

Ben je het zat om geleefd te worden? Is het nu echt tijd om voor jezelf te gaan zorgen? Als je het jezelf gunt om na je werkweek nog energie over te hebben, om je vrije avond weer echt voor jezelf te hebben, om weer lekker te kunnen ontspannen… neem dan nu contact op om je eerste sessie te boeken. Kom gewoon eens ervaren wat we voor jou kunnen betekenen.

En na de sessie?

Een eerste sessie geeft inzicht en helpt je weer op weg. Wil je de ingeslagen koers volhouden, dan help ik je graag met een vervolgtraject. Een losse sessie is een mooie kickstart, maar wil je een duurzame verandering inzetten dan is er vaak meer nodig. Het gedrag waar je vanaf wilt is immers jarenlang bevestigd, en er zal dus ook tijd en oefening nodig zijn om het om te buigen. Maar met de juiste begeleiding is dit zeker mogelijk!

Na de eerste sessie kun je zelf beslissen of je op deze manier verder wilt werken aan jezelf, en overleggen we wat goed bij jou past. Samen met mijn Destiny help ik je graag op weg naar jouw bestemming! Wil je dit zelf ervaren? Kom dan gewoon voor die eerste sessie.

Wil jij dit ook?

Ben je het zat om geleefd te worden? Is het nu echt tijd om voor jezelf te gaan zorgen? Als je het jezelf gunt om na je werkweek nog energie over te hebben, om je vrije avond weer echt voor jezelf te hebben, om weer lekker te kunnen ontspannen… neem dan nu contact op om je eerste sessie te boeken. Kom gewoon eens ervaren wat we voor jou kunnen betekenen.

En na de sessie?

Een eerste sessie geeft inzicht en helpt je weer op weg. Wil je de ingeslagen koers volhouden, dan help ik je graag met een vervolgtraject. Een losse sessie is een mooie kickstart, maar wil je een duurzame verandering inzetten dan is er vaak meer nodig. Het gedrag waar je vanaf wilt is immers jarenlang bevestigd, en er zal dus ook tijd en oefening nodig zijn om het om te buigen. Maar met de juiste begeleiding is dit zeker mogelijk!

Na de eerste sessie kun je zelf beslissen of je op deze manier verder wilt werken aan jezelf, en overleggen we wat goed bij jou past. Samen met mijn Destiny help ik je graag op weg naar jouw bestemming! Wil je dit zelf ervaren? Kom dan gewoon voor die eerste sessie.

 

 

Praktische informatie

Locatie: De sessies vinden plaats in Ossendrecht, op een rustige locatie aan de rand van de bossen.

Tijdsduur: Een sessie duurt 1,5 uur (inclusief ontvangst en nabespreking).

Kosten: 90 euro per sessie.

Wil je laagdrempelig in een groep paardencoaching ervaren? Houd dan mijn social media in de gaten en doe mee aan een workshop.

De sessies vinden deels buiten plaats, zorg dus voor passende, warme kleding. In verband met de veiligheid zijn dichte schoenen verplicht, en voor je eigen comfort is het prettig als ze waterdicht zijn. 

We werken naast het paard, er wordt dus niet gereden. De sessies zijn bedoeld voor mensen die lichamelijk en psychisch gezond genoeg zijn om op eigen kracht verder te kunnen. Natuurlijk kom je niet voor je zweetvoeten, maar bij heftige problematiek (PTSS, suïcidaliteit, psychotische symptomen) zal ik je doorverwijzen naar een geschikte hulpverlener.

Ik maak graag een afspraak voor mijn eerste sessie:

4 + 5 =

Veelgestelde vragen

Ik wil eerst graag kennismaken, kan dat?

Natuurlijk! Mail of app me, dan maken we een belafspraak. Dit is uiteraard gratis. Wil je de locatie ervaren, dan is het het beste om direct een sessie te boeken. Vind je deze stap te groot, kom dan meedoen met een kennismakingsworkshop. Houd mijn Facebookpagina in de gaten voor data en locaties.

Wat is jouw achtergrond en ervaring?

Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen van waar ze nu zijn naar waar ze willen komen. Ik hoef dus niet lang te puzzelen, maar zie snel wat de kern van het probleem is én hoe we dat kunnen aanpakken. Naast mijn ervaring ben ik ook prima opgeleid, ik heb een coachopleiding én een opleiding tot therapeut systeemopstellingen afgerond. Je bent bij mij dus in goede handen. Wil je wat meer over me weten? Kijk dan hier.

Ik vind paarden best eng, is dat erg?

Geeft niks! Dan werken we met een kleintje, of ik zet een ruimte voor jou op waarin je vanachter een draadje met het paard kan werken. Energie laat zich niet tegenhouden door zo’n draadje, dus de paarden zullen nog steeds effectief op je reageren. Vind je ook dat te eng? Kom dan toch kennismaken!

Veel mensen staan een beetje dubbel tegenover paarden: enerzijds vinden ze ze prachtig en worden ze erdoor aangetrokken, anderzijds vinden ze zo’n groot en beweeglijk dier toch een beetje spannend. Deze dubbele houding biedt vaak al mooie ingangen voor de coaching – wat maakt dat je bang en tegelijkertijd nieuwsgierig bent? Vaak verdwijnt de angst tijdens de eerste sessie… en vind je het echt te spannend, dan gaan we lekker de bossen in voor wandelcoaching.

Waarom is het zo duur?

Omdat jij het waard bent om dit in jezelf te investeren! Alleen al de stap om geld aan jezelf uit te geven, gaat je veel moois brengen. En wees eerlijk, zo duur is het niet… een keertje naar de kapper kost je meer, en daar denk je waarschijnlijk geen twee keer over na. Waarom wel met regelmatig een apk’tje van je uiterlijk, maar geen apk’the van je innerlijk? Goedkoper dan dit kan ik het niet maken… voor de prijs van een paar schoenen geef je je ontwikkeling een kickstart! Kun je het echt niet betalen? Neem dan contact op met een goed voorstel voor dienstenruil.

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je een afspraak maakt, reserveer ik tijd in mijn agenda en een plek op stal. Je kunt tot 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen. Als je binnen 24 uur afzegt, bereken ik 50% van de sessie als je direct een nieuwe afspraak maakt. Als je geen nieuwe afspraak boekt, breng ik het gehele bedrag in rekening.

Ik heb al zoveel geprobeerd... wat maakt dit anders?

Een logische vraag! Ik herken hem… Ik geloof dat alles wat jij al geprobeerd hebt, je heeft gemaakt tot wie je nu bent. Natuurlijk kunnen Destiny en ik geen wonderen verrichten. Als jij al jaren ergens mee worstelt, lossen wij dat niet in anderhalf uur voor je op. Maar tot nu toe is er nog NOOIT iemand geweest die niet een beetje lichter, blijer en zekerder het erf weer af ging. Dus ook al zul je je niet direct fantastisch voelen, je zult je wel beter voelen dan voor de sessie. En dat is de eerste stap op weg naar een meer tevreden, ontspannen versie van jezelf.

Wat doen we bij slecht weer?

In principe gaan de sessies altijd door. De werkruimte is buiten maar biedt wel beschutting van gebouwen en een bomenrij, en in nood is er de mogelijkheid uit te wijken naar de ruime inloopstal. Als het echt bar en boos is, of als jouw gezondheid je belemmert in bepaalde weersomstandigheden, verzetten we de afspraak.

Kan ik het niet beter eerst zelf proberen?

Dat kan uiteraard. Maar zeg eens heel eerlijk, hoe lang wacht je al op het juiste moment? Hoe lang wil je éigenlijk al in jezelf investeren, maar stel je het uit omdat het te koud of nat is, omdat je het te druk hebt, omdat het financieel nu even niet uitkomt, omdat… Ik herken je twijfels, maar dit is zó zonde van je leven! Elke maand die je je slechter voelt dan zou kunnen, is weggegooide tijd. En er is maar één ding in het leven waar je nooit extra van kunt kopen: tijd.

Waar werk je precies?

Destiny woont op een prachtige plek in de bossen vlakbij Ossendrecht. Omdat navigatiesystemen het adres niet herkennen, ontvang je bij de bevestiging van je boeking een routebeschrijving.

Is Ossendrecht ver weg voor je? Als je het fijn vindt kun je ook direct een dubbelsessie boeken, dan ben je een heel dagdeel bij mij (ongeveer 3 uur). In de eerste sessie doe je dan nieuwe inzichten op, en in de tweede gaan we praktische plannen maken hoe je deze kunt gaan toepassen in je dagelijks leven.

Of kom eens naar een workshop, dan ben je een hele dag onder de pannen. Houd daarvoor mijn Facebookpagina in de gaten.

Welke werkvormen gaan we doen?

Ik heb een rugzak vol fijne, waardevolle werkvormen. De oefeningen zijn ervaringsgericht en zijn afkomstig uit onder andere NLP, oplossingsgericht werken en familieopstellingen. Het maakt niet uit als deze methodieken je niks zeggen. Op basis van je vraag en onze interactie kies ik intuïtief de oefening die aansluit bij jouw proces.

Hoe werkt de betaling?

Je betaalt contact op de dag van de afspraak, of ontvangt enkele dagen na de sessie een factuur. Zit je in een traject? Dan ontvang je aan het eind van de maand een factuur met daarop de sessies van die maand.

Coaching met paarden wordt niet vergoed door de verzekering. In sommige gevallen betalen werkgevers een traject voor hun personeel. Overleg dit zeker even met je werkgever! Als je het fijn vindt, kan ik ook een belafspraak met je werk plannen om uit te leggen wat we gaan doen.

Kan ik tussentijds stoppen met een traject?

Een traject bestaat uit een aantal sessies die logisch op elkaar aansluiten. In de eerste sessies duiken we dieper in je probleem, in de latere sessies gaan we oplossingen uitwerken en oefenen met nieuw gedrag. Het is daarom niet verstandig om tussentijds te stoppen – ook niet (juist niet!) als het traject dingen losmaakt en lastig is. Wil je toch perse stoppen, dan kan dit uiteraard wel.

Hoe zit het met het welzijn van de paarden? Is dit wel leuk voor hen?

Wat fijn dat je dit vraagt!

Paardenwelzijn is voor mij ontzettend belangrijk. Mijn paard leeft in een paddock paradise, wat betekent dat ze 24 uur per dag vrij rond kan lopen met een fijne groep vrienden. Buiten de coachingssessies om train ik haar met positieve bekrachtiging, wat wetenschappelijk bewezen één van de meest vriendelijke manieren van trainen is.

Ik sta ook in voor het welzijn van de leenpaarden die ik op andere locaties gebruik. Doordat ik paardenwelzijn zo belangrijk vind, hoef jij dus ook NOOIT dingen met het paard te doen die voor jou niet goed voelen (zoals het paard wegsturen, rondjagen of op andere manier je ‘leiderschap’ bewijzen terwijl je je daar niet fijn bij voelt).

Mijn vraag staat hier niet bij.

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Stel hem dan alsjeblieft! Je mag daarvoor het contactformulier hierboven gebruiken, of me gewoon een mailtje sturen op info@moniquedorstnl. Uiteraard mag je ook bellen of appen, mijn nummer is 0031 (6) 44 846 822.

 

Mijn missie

 Ik help gevoelige, ondernemende vrouwen om weer net zo goed voor zichzelf te gaan zorgen als voor de mensen (en dieren) om hen heen. Zodat zij weer kunnen ontspannen en opladen, en daardoor weer meer energie en plezier in het leven krijgen.