“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”
― Pippi Langkous

Om je competent te voelen, hoef je niet perse gouden medailles te winnen op de Olympische Spelen of telkens weer te worden verkozen tot Medewerker van de Maand. Je kunt ook ‘gewoon’ goed zijn in je werk, zonder dat je er je hele ziel en zaligheid in gooit en een enorme drive hebt om altijd de beste te zijn. Je behoefte aan competentie wordt vooral gevoed door je eigen gevoel: je bent tevreden over je eigen prestaties en weet waar je mee bezig bent.

Wat daarvoor nodig is, is heel persoonlijk. De één heeft duidelijke kaders nodig, zodat hij of zij zeker weet dat zijn werkzaamheden aansluiten bij wat er van hem verwacht wordt. Zelf heb ik juist behoefte aan meer vrijheid, omdat ik dan mijn talenten op diverse manieren kan inzetten om resultaat te behalen. Dat werkt voor mij beter dan volgens één vooraf vastgestelde methode te werken. Het geeft mij een enorme boost als ik volledig vanuit mijn eigen overtuigingen en gevoel iets kan inzetten en merk dat dit aanslaat. Andere mensen vinden het echter misschien een verschrikking om op deze manier te werken; zij voelen zich dan in het diepe gegooid en hebben het idee dat ze achter de feiten aanlopen.

Het één is niet beter of slechter dan het andere. Het is anders. Wat voor mij werkt, werkt misschien totaal niet voor jou, en dat geeft niet. Het gaat erom dat jij erachter komt wat jíj nodig hebt om je competent te voelen. Dat kan voorspelbaarheid zijn, of een goede samenwerking. Het kan waardering van je leidinggevende zijn, of een meetbaar resultaat. Mis je in je werk het gevoel dat je goed bent in wat je doet, dat je met jouw unieke kwaliteiten en talenten een belangrijke bijdrage levert? Ga eens aan de slag met de volgende opdrachten  om te kijken hoe je je gevoel van competentie zou kunnen verhogen.

  • Schrijf drie situaties op waarin je een gevoel van competentie had.
  • Werk alledrie de situaties wat verder uit. Wat was er precies aan de hand? Wie waren erbij betrokken? Welke kwaliteiten zette je in om de situatie tot een goed einde te brengen?
  • Haal het belangrijkste element uit deze situaties. Voel je je bijvoorbeeld altijd competent als je met één bepaalde collega werkt? Of met één bepaalde cliënt? Werkt het voor jou beter om iets te doen wat al ruim binnen je mogelijkheden ligt, of ervaar je juist een gevoel van competentie als je een nieuwe uitdaging tot een goede einde weet te brengen?
  • Schrijf op wat jij nodig hebt om je competent te voelen. Denk na hoe je dit vaker kunt opzoeken in je werk. Wat is daarvoor nodig? Kun je dit zelf voor elkaar krijgen, of is het nodig een gesprek aan te gaan met je leidinggevende of een collega?

Moeilijk? Jazeker… maar wel de moeite waard! Kom je er niet uit? Zoek dan iemand die je erbij kan helpen. Praat er eens over met een goede vriend of vriendin, of een collega waar je je veilig bij voelt. Misschien kan de vertrouwenspersoon op je werk met je meedenken, of heb je een fijne leidinggevende die jou goed kent en vanuit zijn of haar inzicht in het bedrijf concrete stappen kan voorstellen.

Foto’s: Hello I’m Nik en Danka & Peter op Unsplash