Je hebt besloten dat het nu echt gaat gebeuren. Je wilt onderzoeken wat je nu echt met je leven wilt, bent het zat dat mensen over je heen lopen, je wilt je niet meer zo moe voelen, het moet nu echt anders! Dus je gunt jezelf een coachtraject.

Maar dan… dan moet je kiezen. Bij wie ga je dit doen? Er zijn er zoveel, wat is nou de beste voor jou? Dit is niet automatisch degene die het dichtst bij woont of het goedkoopst is. Ik help je graag een beetje met deze keuze door te vertellen met welke factoren ik zelf destijds rekening heb gehouden in mijn keuze voor een bepaalde coach.

☘️ Welke manier van werken past bij jou? Er is creatieve therapie, wandelcoaching, paardencoaching, PMT, stemcoaching, lichaamsgericht werk, en nog zoveel meer! Ik houd zelf erg veel van de natuur én van paarden, dus ik heb gekozen voor een paardencoach die in de natuur werk. Er zijn ook paardencoaches die op een comfortabele locatie werken, waar je lekker droog in een binnenbak kan staan.. en dat kan voor sommige mensen heel fijn zijn. Maar ik wilde buiten aan het werk!

🐴 Wat zijn belangrijke waarden voor jou? Ik hecht enorm veel waarde aan paardenwelzijn, en wilde dus een coach die echt goed voor haar paarden zorgt. Voor mij geen manegepaarden die de rest van de week geslagen en opgesloten worden, dat druist in tegen alles waar ik voor sta. Check bij jezelf welke waarden voor jou belangrijk zijn, en zorg dat jouw coach daar bij past. Als je bijvoorbeeld gelovig bent, kan het heel fijn zijn om een coach te hebben die dit met je deelt. Maar voor sommige mensen zijn ook dingen als politieke voorkeur, financiële afhankelijkheid, milieubewustzijn, etc van belang. Hierin is geen goed of fout, het gaat erom dat jíj kiest wat bij jou past – natuurlijk hoef je het niet overal hetzelfde over te denken of vinden, maar iemand die ingaat tegen jouw meest essentiële waarden zal waarschijnlijk niet de meest effectieve coach voor jou zijn.

👩‍❤️‍👩 Met welk soort mensen heb je een klik? Houd je van hele rustige mensen, of mag er wel wat dynamiek in jullie gesprekken zitten? Ben je graag serieus bezig of wil je ook kunnen lachen tijdens de sessies? Het is heel belangrijk dat je je veilig voelt bij degene waar je mee gaat werken. Je zult namelijk best wel uitgedaagd worden… je gaat dingen aankijken die pijnlijk of moeilijk zijn, en het helpt hierbij enorm als je je gesteund en geaccepteerd voelt door je coach. Het hoeft echt niet altijd leuk en gezellig te zijn, maar basisveiligheid is echt heel belangrijk.

🧐 Welke expertise heeft jouw coach nodig? Op een bepaald niveau kunnen de meeste coaches ‘alles’ wel aan, maar als je echt diep in complexe problemen wilt duiken, wil je waarschijnlijk iemand die echt veel kennis en ervaring heeft op ‘jouw’ gebied. Als je bijvoorbeeld PTSS hebt, is het belangrijk om te kiezen voor iemand die veel kennis heeft over veilig werken met trauma. Ben je herstellende van kanker, dan kan het enorm troostend zijn om aan de slag te gaan met iemand die zich daarin specialiseert. De grens tussen coaching en therapie is dun, en het is aan jou om zuinig met jezelf te zijn op dit gebied.

Heb je hier vragen over? Zoek je een coach, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Voel je vrij om contact met je op te nemen, wellicht kan ik je in contact brengen met net die ene persoon waar jij op dit moment mee wilt gaan werken!

Mail naar info@moniquedorst.nl of app/bel me op 06 44 846 822. Ik luister graag naar je en denk met je mee wie jou op dit moment het beste kan helpen. Ook als ik dat niet zelf ben!