Focustraject van twee maanden

Gaat het best lekker in je bedrijf, maar loop je steeds vast op dat éne dingetje? Laten we samen gericht daarmee aan de slag gaan, zodat jouw productaanbod, marketingstrategie of mindset straks staat als een huis!

Je bent lekker bezig, maar er ontbreekt nog iets….

Hoewel je over het algemeen echt lekker gaat in je bedrijf, merk je dat er ergens nog een blokkade zit. Je hebt een mooi aanbod, maar weet nog niet hoe je daarvoor structureel de juiste klanten kunt aantrekken. Er komen wel nieuwe aanvragen, maar het voelt nu vaak een beetje alsof ze toevallig komen. Je zou wel een goede strategie willen, en meer grip op je klantenstroom, maar je weet niet hoe je dat moet realiseren. Stiekem word je daar wel eens onzeker van – je hebt soms het gevoel alsof je elk moment door de mand kan vallen. Alsof je klantenstroom elk moment kan opdrogen, en wat moet je dan?

No foot, no horse…

Je kent dit gezegde vast wel. Het wil zeggen dat de basis in orde moet zijn: als er iets mis is met de voeten (of benen) van je paard, gaat het hogerop in het lijf gegarandeerd ook mis. En zo is het ook in je bedrijf. Ook daar moeten de vier basispijlers op orde zijn:

icon_star_alt icon Je weet met wie je wilt werken en hoe je deze ideale klant kunt aanspreken
icon_star_alt icon Je hebt een productaanbod dat loepzuiver is afgestemd op deze klant
icon_star_alt icon Dit aanbod breng je onder de aandacht met een sterke marketingstrategie
icon_star_alt icon Je mindset is in orde, en je weet hoe je kunt omgaan met tegenvallers of lastige periodes

Een paard gaat kreupel lopen van een hoefzweer in één hoef, ook al doen de andere drie benen het nog perfect. In je bedrijf is het net zo: als er in één van de benen een probleem aanwezig is, gaat er geen vloeiende buitenrit, prachtige gymnastiserende travers of mooie cirkel rondom de reverse roundpen uit komen. En net zoals je bij kreupelheid van een paard eerst wilt uitvogelen om welk been het gaat én dat wilt behandelen, wil je in je bedrijf ook precies dát punt aanpakken waar de angel zit. Want je kunt wel een mooie marketingstrategie maken, maar als je productaanbod prut is gaat geen hond daarop aanhaken. En als je een prachtig aanbod hebt, maar je durft het niet te promoten omdat je zelfvertrouwen mist, staan de klanten ook niet rijen dik voor je deur.

Laten we dus samen kijken waar jouw bedrijf ‘kreupel’ is, en een behandelplan opstellen! Zodat je binnenkort weer in volle galop vooruit kunt.

Wat zeggen anderen?

Waarom Monique? Ze is open, eerlijk, inspirerend, denkt met je mee, praktisch, nuchter, gezellig, informeel, maar ook kritisch. Factoren die voor mij van belang zijn om verder te komen en succes te boeken. Want heel eerlijk je gaat het gesprek aan om vooruit te komen en dan is het fijn als soms de vinger op de “zere plek” gelegd wordt maar dat dat dan wel op een taktische/vriendelijke manier gebracht wordt.

Nadia Penners

Ezel-expert, Ezellogica

Monique heeft mij echt enorm goed geholpen met het in kaart brengen van de valkuilen en punten die goed gaan. Ze ziet welke mogelijkheden er zijn en begeleidt erin welke ik nu als eerste zou kunnen zetten en wanneer. Daarbij neemt ze echt de tijd voor je en laat ze je zelfvertrouwen groeien.

Tamira op de Kelder

Instructrice, Zorg Zonder Dwang

De coachingsessies met Monique zijn ontzettend inspirerend. Elke sessie geeft veel nieuwe inzichten en ideeën om mijn aanbod te verbeteren en de verhouding privé en werk in balans te brengen. Haar webinars zijn fantastisch en direct in de praktijk toepasbaar. Ondernemen gaat met haar hulp en inzicht makkelijker, zelfverzekerder en plezieriger. Eigenlijk kan ik Monique wel aan elke ondernemer aanbevelen maar zeker aan de paardenondernemer!

Laura Knoops

R+ trainer / ontwerper, Paardentuinen / Zensitief met paarden

Monique kan zo goed mooi aansluiten bij het proces waar je in zit als ondernemer. Om vervolgens met concrete stappen je in beweging te krijgen. Super!

Annemiek MacLeane

Instructrice, Kavika - Begeleiding mense en paard

Vanmorgen heb ik weer een goed gesprek gehad met mijn ondernemerscoach, Monique Dorst. Hoe fijn is het om met haar samen alles weer op een rij zetten en mijn doelen voor de komende tijd weer helder te hebben. Een eigen bedrijf opzetten is voor mij een dynamisch proces. Van veel inspiratie en de wildste ideeën tot “ik kan dit niet”. Het kost tijd en gaat met vallen en opstaan, maar het brengt me wel steeds dichter bij mezelf en bij wat ik te delen heb. Ondernemen van binnenuit.. zoals Monique dat zo mooi benoemde.

Tanja Wisse

Paardenvertaler, In Verbinding

Ik kwam bij Monique met een vraag omdat ik mezelf zakelijk vaak tegenkwam. In mijn bedrijf leek het thema wel uitvergroot. Het draait in de kern om geven & ontvangen, hard werken, de verantwoordelijkheid van de ander bij de ander laten en nog meer van dat soort thema’s. We gingen terug naar…. Het familiesysteem om te kijken waar het vandaan kwam. Met resultaat dus. Ik heb echt antwoorden gekregen waar ik iets mee kan.

Ilaria Caputo

Marketingcoach, Colours of Happiness

Laat mij je helpen!

Er komt best wat kijken bij het runnen van een bedrijf. Je moet niet alleen een kei zijn in je vak, maar ook begrijpen hoe je een bedrijf opzet en vervolgens uitbouwt. Het is mijn missie om welzijnsgerichte paardenondernemers, zoals jou, daarbij te helpen.

Ik vind namelijk dat er enórm veel moet veranderen in de paardenwereld! De manier waarop er door veel mensen met paarden wordt omgegaan, is echt niet meer van deze tijd. Je kan het hen echter niet altijd kwalijk nemen, want ze weten niet beter… en daar kom jij in het spel. Want hoe meer mensen jij bereikt, hoe meer paarden eindelijk de ruiter, trainer of eigenaar krijgen die ze verdienen.

Ik heb me een tijdje voor paardenwelzijn ingezet door zelf les te geven. Ook heb ik veel gecoacht met paarden, en daarmee mensen laten ervaren hoe waanzinnig gevoelig, intelligent, meewerkend en geweldig paarden zijn. Op kleine schaal doe ik dit nog, maar ik heb ervaren dat ik veel meer impact kan hebben door ondernemers zoals jou te begeleiden. Want stel je eens voor wat het voor paardenwelzijn betekent als jij én je paardvriendelijke collega’s allemaal twee keer zoveel klanten krijgen door mijn hulp… dan bereik ik vele malen meer paarden dan ik in mijn eentje ooit zou kunnen.

Laten we dus samen gaan kijken hoe jij meer paarden kunt helpen. Want daarmee maken we samen de paardenwereld weer een stukje mooier!

teksten paarden

Wat gaan we doen?

Dit traject bestaat uit drie stappen, die logisch op elkaar volgen:

Stap 1 – Diagnostiek: welk been is kreupel?
Samen brengen we in kaart waar op dit moment de grootste blokkade zit in jouw bedrijf.

Stap 2 – Behandelplan: hoe gaan we het verhelpen?
We stellen een plan op om het probleem aan te pakken. Je krijgt gericht huiswerk mee om zelf hiermee aan de slag te gaan, en ik ben beschikbaar voor tussentijdse ondersteuning.

Stap 3 – Reflectie
We inventariseren wat er veranderd is, en stellen een plan op waarmee je zelfstandig verder kunt.

 

 

Na dit traject…

icon_star_alt icon Heb je de grootste blokkade in je bedrijf aangepakt

icon_star_alt icon Begrijp je beter hoe je bedrijf in elkaar steekt

icon_star_alt icon Heb je meer grip op de processen in je bedrijf

icon_star_alt icon En heb je één van de volgende concrete resultaten bereikt:

     icon_star icon Je productaanbod staat als een huis. Je weet wat je verkoopt, en kan dit vol zelfvertrouwen overbrengen.

     icon_star icon Je hebt een heldere marketingstrategie voor je product, inclusief een backup plan en vervolgstapen.

     icon_star icon Je hebt meer zelfvertrouwen, kunt beter omgaan met tegenslagen en problemen, en voelt je meer in control

     icon_star icon Je ideale klant is helder. Je weet waar je deze mensen kunt vinden, en hoe je ze kunt benaderen en verbinding met ze kunt maken.

Gaan wij samen aan de slag?

icon_star_alt icon  Twee maanden begeleiding
icon_star_alt icon  Traject volledig gericht op één focuspunt in je bedrijf
icon_star_alt icon  Vragenlijst vooraf om te inventariseren waar op dit moment de aandacht naartoe mag gaan in jouw bedrijf
icon_star_alt icon  Drie coachcalls van 45 minuten, met ca. twee weken tussentijd
icon_star_alt icon  Gerichte opdrachten om tussen de gesprekken flinke stappen te maken
icon_star_alt icon  Tussentijdse support via mail
icon_star_alt icon  Een checkup call van 30 minuten, een maand na de laatste afspraak

Dit alles voor slechts 347,- (exclusief BTW)!

Wil je dit? Maak dan heel makkelijk een afspraak voor jouw eerste call in mijn agenda. Je ontvangt dan vooraf de vragenlijst, en ik neem nog even contact met je op over de facturatie. Maar die eerste afspraak staat dan alvast! 

Voor wie is dit geschikt?

Dit focustraject is net wat voor jou als:
* Je basis goed staat, maar je op één specifiek gebied vastloopt
* Je tijd en ruimte hebt om tussen de afspraken zelf actief aan de slag te gaan
* Je zelf de skills hebt om de bepaalde acties in te zetten (bv je website aanpassen, visuals en teksten maken voor social media, een weggever maken, een podcast opstarten)
* Je bereid bent eerlijk en oprecht naar jezelf en je bedrijf te kijken

 

Dit is niet voor jou als:

* Je nog maar net begint en nog geen idee hebt welke kant je op wilt. Begin dan beter met één van mijn trainingen, bijvoorbeeld ‘Werf je ideale klanten’ of ‘Prijzen bepalen’.
* Je hulp wilt bij het instellen van software (bv Mailblue of Mailchimp), het aanpassen van je site, of het schrijven van je teksten. Kies dan voor het intensieve halfjaartraject, daarin krijg je ook support op deze gebieden.
* Je zware mentale blokkades hebt of regelmatig getriggerd wordt in oude trauma’s. Dan kan ik je ook helpen, maar dan maak ik graag even kennis om een maatwerk-aanbod te doen.
* Je verwacht dat alleen met mij praten al je shit gaat fixen en je tussendoor zelf geen actie gaat ondernemen.
* Je gelooft dat het prima is om te werken met hulpteugels, er niks mis is met druk opbouwen tot fase 4, of Edward Gal je grootste idool is. Dan zijn wij geen match, en verwijs ik je graag door naar ondernemerscoaches waarvan de visie op training beter aansluit bij de jouwe.

 

Twijfel je of dit het juiste traject voor jou is, of wil je eerst even kennismaken? Plan dan ook gewoon een afspraak in mijn agenda! We kijken dan samen of dit programma voor jou op dit moment de beste stap is, én of we een match zijn qua visie op paardenwelzijn.

Dit gesprek duurt ongeveer een half uur, en is echt bedoeld als kennismaking. Toch zul je merken dat ook dit gesprek je al inzicht en motivatie geeft, dus je hebt helemaal niks te verliezen. Wil je liever eerst een vraag stellen per mail? Dat kan uiteraard ook! Mail dan naar info@moniquedorst.nl.

teksten paarden
clicker

Nog even in het kort

Voor een investering van 347 euro, gaan we samen twee maanden aan het werk om jouw bedrijf te laten transformeren.

Je krijgt in dit traject:

* Drie coachsessies van ca 45 minuten
* Een checkup call van 30 minuten als afronding van het traject
* Tussentijdse support via mail

Voel je dat je nu écht dat ene struikelpunt eens goed wilt aanpakken? En gun je jezelf daarbij de hulp van een ondernemerscoach die jou en je visie op paardenwelzijn écht snapt? Plan dan je eerste afspraak in:

 

Reacties van anderen:

 

Twijfel je nog?

 

Misschien heb je nog wat vragen. Daarom heb ik de meest gestelde vragen hier voor je beantwoord.
Staat jouw vraag er niet bij? Mail me gerust.

Wat is jouw achtergrond en ervaring?

Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen van waar ze nu zijn naar waar ze willen komen. Ik hoef dus niet lang te puzzelen, maar zie snel wat de kern van het probleem is én hoe we dat kunnen aanpakken. Naast mijn ervaring ben ik ook prima opgeleid, ik heb een coachopleiding én een opleiding tot therapeut systeemopstellingen afgerond. Je bent bij mij dus in goede handen.

Wat is jouw visie op paardenwelzijn?

Daar kan ik uren over praten, maar in het kort komt het hierop neer: ik vind dat elk paard een fijne woonomgeving, een goede lichamelijke gezondheid en prettige training verdient.

Dit betekent in de praktijk dat ik van trainers en instructeurs verwacht dat ze veel weten van de emoties van paarden én daar rekening mee houden. Ik ben tegen het gebruik van dwangmiddelen en opbouwende druk.

Ik begin nog maar net, is het dan voor mij geschikt?

Als je nog maar net begint, is dit niet de beste keuze voor jou. Je kunt dan twee andere kanten op, afhankelijk van wat je behoefte is. Wil je vooral geïnspireerd worden en lekker zelf puzzelen? Bekijk dan mijn doe-het-zelf trainingen. Wil je echt goed van start en heb je behoefte aan intensieve ondersteuning? Dan is het intensieve halfjaartraject geschikt voor jou. Twijfel je? Plan gerust een afspraak in, dan denk ik even met je mee.

 

Ik help al veel gedaan, waarom zou dit wel helpen?

Ik geloof dat elke stap die je maakt, je verder helpt. Wel is het zo dat de ene investering meer oplevert dan de andere… Heb je al één of meerdere programma’s gevolgd en hebben die je niet opgeleverd wat je wilde? En twijfel je waarom ik je wel zou kunnen helpen?

Ik begrijp die twijfel heel goed. We kunnen altijd even bellen, zodat ik je kan uitleggen hoe ik anders werk dan anderen. Kort gezegd komt het hierop neer:
– Ik lever maatwerk, in plaats van een standaard groepsprogramma. Ik stem af op jóu als persoon, en wat jij op dit moment nodig hebt.
– Ik ben een paardenmeisje in hart en ziel, en ken de paardenwereld. Hierdoor begrijp ik heel goed dat sommige dingen níet bij jou passen, ook al leveren ze wellicht wél snelle euro’s op.
– Ik heb veel kennis en ervaring van psychologie en gedrag. Ik heb jaren  in onderwijs en jeugdzorg gewerkt, en weet dus heel goed hoe ik mensen moet begeleiding in het aanleren van nieuw gedrag en het veranderen van hardnekkige patronen.
– Ik combineer coaching met praktische ondersteuning (bv schrijven van teksten, inrichten website en ontwerpen van een flyer). In veel programma’s krijg je te horen wat je moet doen en moet je het vervolgens zelf uitvogelen. Van mij hoor je niet alleen wat handige acties zijn, maar ik help je ook die daadwerkelijk te nemen.

Ik vind het erg spannend om zoveel in mezelf te investeren...

Dat snap ik! Ik herken deze onzekerheid. Je vraagt je af of je het geld niet beter ergens anders in kunt stoppen. Of het het wel waard is… Ik daag je uit om eens op een rijtje te zetten wat het je kan opleveren, en vooral ook te kijken naar wat je misloopt als je het níet doet. Hoeveel extra omzet denk je met mijn hulp te kunnen maken? En hoeveel geld laat je dus eigenlijk liggen als je deze kans niet grijpt?

Is de investering op dit moment echt nog te groot of spannend? Dan verwijs ik je graag naar mijn gratis podcast, of naar de laagdrempelige trainingen die je in mijn webshop kunt vinden.

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker! Je kan zonder extra kosten in twee termijnen betalen. Laat me dit even weten zodra ik je mail over de facturatie, dan komt dat helemaal in orde.

Ik probeer het liever eerst nog even zelf

Helemaal goed! Zo heb ik het ook gedaan. 😊

Wil je het jezelf toch nét wat makkelijker maken? Kijk dan eens naar de trainingen die ik in mijn webshop aanbied. Die helpen je voor een kleine investering heel goed op weg, zodat je een stuk sneller gaat.

Er zijn al zoveel bekappers/instructeurs/bodyworkers. Is er wel ruimte voor mij?

Er zijn ook ontzettend veel natural horsemanship trainers, maar toch timmert Pat Parelli aardig aan de weg…

Ik weet zeker dat jij minder onzin verkondigt dan hij, dus waarom zou het jou dan niet kunnen lukken? Er zijn ontzettend veel mensen met paarden, en het overgrote merendeel van die mensen heeft een probleem. Het enige wat jij hoeft te doen, is degenen zoeken die precies dát probleem hebben wat jij voor ze kunt oplossen. Wedden dat ze dan voor jou gaan, en niet voor iemand die iets heel anders aanbiedt?

Kun je garanderen dat dit traject zichzelf terugverdient?

Nee, sorry, dat niet. Ik heb geen glazen bol en geen toverstaf. Ik ga je heel veel tools aanreiken, we gaan je strategie aanscherpen, en ik help je waar ik kan, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. De omzetverhoging die je kunt verwachten, hangt onder andere (maar niet uitsluitend!) af van waar je nu staat met je bedrijf, hoeveel tijd en energie je erin kunt en wilt steken, de grootte en kwaliteit van je netwerk, en je eigen doortastendheid op verkoopgebied. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk wel het doel dat ik mezelf terugverdien. 😊

Hoe werkt de betaling?

Als je je afspraak hebt ingepland, neem ik per mail contact met je op. Je ontvangt dan een link naar de vragenlijst, en mijn algemene voorwaarden. Je mailt mij terug met je gegevens en laat weten of je in één of twee termijnen wilt betalen, en dan stuur ik je enkele dagen later een factuur.

De kosten voor ondernemerscoaching kan je in veel gevallen aftrekken van jouw inkomsten, of opgeven als aanloopkosten als je nog niet gestart bent met je bedrijf. Ik kan je hier in grote lijnen meer over vertellen, voor de precieze details zal ik je vaak doorverwijzen naar je boekhouder.

Wat is jouw visie op marketing en sales?

Ik geloof dat marketing verbindend kan zijn, en dat je op een liefdevolle manier kunt verkopen. Je biedt een fantastische dienst aan, waar je jouw klanten écht mee gaat helpen – en dit mag je dus best onder hun aandacht brengen.

Ik geloof echter niet in schreeuwerige verkooppraatjes of in angstmarketing. Je zult mij niet horen adviseren je klanten iets op te dringen wat ze niet willen, ze koste wat kost meer sessies te verkopen, of je tarieven skyhigh te gooien. 

Wil je een voorbeeld van de manier waarop ik mijn diensten promoot? Volg me dan op Instagram.

Waarom moet ik voor jou kiezen?

Je moet niks, alleen ademhalen. Ik geloof dat ik, door mijn kennis van de paardenwereld én mijn visie op paardenwelzijn, de beste persoon ben om paardvriendelijke ondernemers te helpen. Ik ga geen claims doen over miljoenenomzet, ik beloof je niet dat je gegarandeerd six figures gaat halen of dat je omzet zich elk jaar gaat verdubbelen. Als dat je aanspreekt, zijn er andere coaches die beter bij je passen. Ik beloof je wel dat ik jou echt begrijp, en perfect kan inspelen op jouw unieke situatie. Ik weet het als je vijlen duurder worden, ik begrijp waarom jij als craniosacraaltherapeut anders bent dan een fysiotherapeut, ik snap waar je als voedingsadviseur tegenaan loopt als je klanten geen invloed hebben op het ruwvoer op hun stal. Hierdoor zijn mijn vragen en ideeën passend bij jouw situatie, en daardoor heb je er écht iets aan.

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!