Hoi, ik ben Monique!

Mijn missie is om de paardenwereld steeds mooier te maken voor al die mooie, lieve, geweldige paarden.

Dit doe ik door zoveel mogelijk welzijnsgerichte ondernemers te helpen hun bedrijf succesvoller te maken: meer klanten, meer omzet, en meer overzicht en rust.

Mijn naam is Monique, en ik begrijp jouw missie en passie. Net als jij vind ik dat er enórm veel moet veranderen in de paardenwereld. De manier waarop er door veel mensen met paarden wordt omgegaan, is echt niet meer van deze tijd. Dwangmiddelen, learned helplesness, hoog oplopende druk verpakt als ‘paardentaal’, bewust ingezette pijnprikkels, ze zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Ik weet dat het anders kan en vind dat het anders móet!

Zelf train ik mijn lieve Desitny met positieve bekrachtiging en heb ik me uitgebreid verdiept in biomechanica, natuurlijke huisvesting, verrijking en hoefgezondheid. Omdat ik helaas niet alle paarden in mijn eentje kan helpen, wil ik graag samenwerken met jou en je paardvriendelijke collega’s. Als ik jullie namelijk allemaal aan meer klanten help, bereik ik zóveel meer paarden dan wanneer ik zelf in mijn eentje aan het werk zou gaan!

In de media

Klik op de afbeelding of tekst voor meer informatie

 

Nummer 31: Omgaan met kritiek op je R+ training

Nummer 29: Clickertraining problem solving – oplossingen voor de meest voorkomende problemen

Nummer 24: Maak je eigen clickertraining starterskit

 

Gastblogs over (het trainen van) wondverzorging op een stressvrije manier

 

Coming soon: artikel in de Vrijruiter met tips om van je paardenhobby je beroep te maken

 

Over Destiny

Als je me volgt op social media, heb je haar vast al vaak voorbij zien komen. Zij is mijn allerliefste maatje, mijn knappe prinses, mijn droompony…

… maar dat is niet altijd zo geweest. Ik heb haar gekocht als veulen, en had grote dromen. Doordat ze bij mij opgroeide zouden we een onvergelijkbare band opbouwen. We zouden samen op vakantie gaan, meedoen aan TREC-weekends, buitenrijden door de polder en de bossen… ik kon niet wachten!

En toen ging het mis. Een paar maanden nadat ze bij mij was gekomen, kwam ze vast te zitten in de omheining en liep ze daarbij nare verwondingen op aan haar achterbenen. Korte termijn probleem: boxrust, wonden verzorgen, duimen dat het goed komt… Lange termijn problemen: een paard met een trauma en fysieke beperkingen. Niet meer de ongecompliceerde ‘lol met je knol’ pony waar ik van droomde, maar een kwetsbare merrie die me aanzette me te verdiepen in anatomie, biomechanica, bodywork, leertheorie en nog zóveel meer.

Zonder haar zou ik niet weten wat ik nu weet. Fantastisch, al die kennis, maar helaas heeft het ook een keerzijde: hoe meer ik weet, hoe meer ik zie dat er zo gruwelijk veel mis gaat in de paardenwereld. Paarden worden tot slaaf gemaakt, fysiek gesloopt, opgesloten zonder sociale contacten, gestraft voor hun gevoelens, en afgedankt als oud vuil. Er is nog veel werk te doen…

Tegelijkertijd heb ik ook ervaren dat het anders kan. Ik heb doorheen de jaren een fijne community ontdekt, met lieve leergierige mensen die zich net zo fanatiek inzetten voor verandering als ik. En met toffe professionals, die mij hebben begeleid op mijn reis met mijn allerliefste Destiny.

Ik heb ervaren wat kundige, empathische, gedreven professionals kunnen betekenen voor een paard. Ik weet oprecht niet of Destiny er nog geweest zou zijn zonder mijn fantastische bekapper, bodyworkers en lesgevers. Sowieso zou ze een stuk minder gelukkig zijn geweest dan ze nu is!

En dat is waar ik het voor doe. Dit is wat maakt dat ik jou, welzijnsgerichte paardenondernemer, zo graag wil helpen. Want als ik jóu help, help ik indirect ook alle paarden die jij helpt.

Mijn achtergrond

Twaalf ambachten, dertien ongelukken… dat is het spreekwoord dat in je opkomt als je naar mijn ‘carrière’ kijkt. Van de wens om naar Deurne te gaan, via interesse in een opleiding diergeneeskunde en een studie Engels linea recta de werkloosheid in. Sollicitatiebrief na sollicitatiebrief verstuurd, maar helaas. Het was crisis, en ‘we hebben ervoor gekozen de voorkeur te geven aan een kandidaat die beter in het functieprofiel past’.

Vervolgens uit nood het onderwijs in. Toen de zorg. Om terug te gaan het onderwijs in, en daarna weer terug naar de zorg… en uiteindelijk dan toch die stap durven nemen waardoor alles samenkomt: mijn eigen bedrijf.

Hierin kan ik ALLES kwijt! Mijn passie voor paarden, mensen, tekst, leren, ontwikkeling, afwisseling, groei… Mijn drive om impact te maken in de paardenwereld, de wens om met mensen te werken, het plezier dat ik heb in marketing en contentcreatie. In mijn eigen bedrijf valt alles op zijn plaats.

Wil je meer lezen over mijn opleidingen en ervaring? Klik dan hier.

Wat je over mij moet weten

 Ik krijg energie van het opdoen van nieuwe kennis, over alle dingen die ik interessant vind. Dat zijn er nogal wat! Ik hou van psychologie, mythologie, kennis over hoe we leren en veranderen, marketing (want dat is eigenlijk ook gewoon psychologie), traumaverwerking… en ik vind alles rondom paarden razend interessant. Training, bodywork, huisvesting, voeding, biomechanica… you name it, I love it!

Hoewel ik makkelijk klets, snel contact maak en behoorlijk druk kan zijn, ben ik als het op energiemanagement aankomt echt een introvert: ik laad op van alleen zijn. Lekker op de bank, met een mooi boek, kaarsjes en rustige muziek. Of in het bos, genietend van alle geuren en beelden. Of natuurlijk heerlijk op stal, een beetje keutelend met en tussen de paarden.

Het ondernemerschap is me op het lijf geschreven. Ik geniet van de flexibiliteit die het me biedt. Ik kan mijn eigen dagen inplannen, en als er iets mis gaat is er maar één iemand die ik daarvoor verantwoordelijk kan houden. Evenzo zie ik ook direct positief resultaat als ik mezelf verbeter op een bepaald gebied, harder werk, of dingen efficiënter doe. Bovendien daagt het ondernemerschap me steeds weer uit om te groeien, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, blokkades op te ruimen… ik vind het geweldig!

Dit ben ik

  • Paardenmeisje sinds mijn vroegste jeugd
  • Gepassioneerd over paardenwelzijn (en niet bang zich daarover uit te spreken)
  • Geobsedeerd door alles wat met paarden te maken heeft
  • Een tikkeltje (haha….) chaotisch, soms wat druk, maar vooral ook betrokken en 100% mezelf
  • Honderd ballen in de lucht, vol ideeën, nieuwe dingen maken, met van alles tegelijk bezig… I’m lovin’ it!
  • Gek op verhalen, mythologie, fantasy en magie.
  • Creatief, gevoelig, spiritueel… én gek op wetenschappelijk onderzoek en psychologie.
  • Het mens-van-Destiny

 

Opleidingen en bijscholing

Ik ben ervan overtuigd dat je altijd verder kunt groeien, dus investeer veel in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de cursussen en opleidingen die ik volg, zoek ik naar een balans tussen coachvaardigheden en -methodieken, paardenwelzijn, en ondernemerschap.

2022
Hoofbuilding with David Landreville, georganiseerd door Barbara Hoekstra
Smartphone Fotografie cursus, By Nouchka
Digital Marketing, Growth Tribe
Hoger in Google, Digitale Pootjes
Dagcursus hoefbekappen, PCC Arabesk
Hoofnerd Fundamentals cursus, Hoofnerd Academy

2021
Familie- en organisatieopstellingen Masterclass, CIVAS
Cursus Pijn Herkennen, Paardenfeest (Jolien Dalenberg)
Mastermind, Meetings in the Sun
Dwars door het Vergrootglas (advanced), Inge Teblick

2020
Helweek Workation, Meetings in the Sun
Workshop systemische werkvormen met paarden, CV-Coaching
Lidmaatschap Sparkling Business Community, Colours of Happiness

2019
Lidmaatschap Sparkling Business Community, Colours of Happiness
Familie- en organisatieopstellingen HBO, CIVAS
Seminar ‘De Pijn van de Agressor’, Deurinck Paardengedrag en Welzijn

2018
Geef me de 5 Basiscursus, Geef me de 5
Basis Cursus Anatomie, Biomechanica en Massage, Avalons Ruiterbegeleiding
Gymnastic Groundwork door Hannah Weston – praktijkdeelnemer
Workshop ‘Ik ben wie ik ben’, Trivalent
Workshop ‘Sprookjesopstellingen met Paarden’, CV Coaching
Workshop ‘De 6 Coachhoudingen’, Academie voor Paard- en Lifecoaching
Opleiding tot Life- en Loopbaancoach, Academie voor Paard- en Lifecoaching

2017
Seminar ‘A Rich Life for Horses’, Deurinck Paardengedrag en Welzijn
Intensive Training Systemische Paardencoaching, L-Intens
Workshop ‘Lumina Spark’, EquiMio

2016
Basis Cursus Rechtrichten & Klassieke Rijkunst, Equilibrio

2015 en eerder
Rots en Water basistraining, Rots en Water Instituut
Rots en Water en kinderen met ASS, Rots en Water Instituut

Emoties en Autisme, Autisme Centraal
Autisme Concreet, Autisme Centraal

Master Special Educational Needs (richting Gedragsspecialist), Fontys
Lerarenopleiding, IVLOS Utrecht

Spreekt mijn verhaal je aan en wil je graag eens kennismaken? Je kan direct een afspraak boeken voor een (gratis!) online kennismakingscall. Tijdens deze call bespreken we wat ik voor jou kan betekenen.

Vaak hoor ik van mensen terug dat deze call op zich al waardevol was, en hen in beweging heeft gezet en mooie resultaten oplevert.

Klinkt goed? Vul het formulier hieronder in, dan neem ik contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ik maak graag een afspraak voor een kennismakingscall!

Veelgestelde vragen

Wat is jouw achtergrond en ervaring?

Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen van waar ze nu zijn naar waar ze willen komen. Ik hoef dus niet lang te puzzelen, maar zie snel wat de kern van het probleem is én hoe we dat kunnen aanpakken. Naast mijn ervaring ben ik ook prima opgeleid, ik heb een coachopleiding én een opleiding tot therapeut systeemopstellingen afgerond. Je bent bij mij dus in goede handen.

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je een afspraak maakt, reserveer ik tijd in mijn agenda. Je kunt tot 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen. Als je binnen 24 uur afzegt, bereken ik 50% van de sessie als je direct een nieuwe afspraak maakt. Als je geen nieuwe afspraak boekt, breng ik het gehele bedrag in rekening.

Volgens welke methode werk je?

Ik werk niet met één vaste methode. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, en me daarnaast verdiept in een aantal verschillende theorieën en methodieken. Ik put in mijn begeleiding onder andere uit het systemisch gedachtegoed (met name bekend van familieopstellingen), de polyvagaaltheorie, somatic experiencing, en NLP. Daarnaast werk ik graag met de archetypen van Jung.

Ik kies per sessie een werkvorm uit één van deze methodieken en theorieën. Ik laat me hierdoor leiden door het karakter van de vraag, maar ook door de persoon waar ik mee werk. Hierdoor zijn mijn trajecten en sessies altijd maatwerk, maar wel gestoeld op een solide theoretische basis.

Wat is jouw visie op paardenwelzijn?

Daar kan ik uren over praten, maar in het kort komt het hierop neer: ik vind dat elk paard een fijne woonomgeving, een goede lichamelijke gezondheid en prettige training verdient. Dit betekent in de praktijk dat ik van trainers en instructeurs verwacht dat ze veel weten van de emoties van paarden én daar rekening mee houden. Ik ben tegen het gebruik van dwangmiddelen en opbouwende druk.

Kan ik het niet beter eerst zelf proberen?

Dat kan uiteraard. Maar zeg eens heel eerlijk, hoe lang wacht je al op het juiste moment? Hoe lang wil je éigenlijk al in jezelf investeren, maar stel je het uit omdat het te koud of nat is, omdat je het te druk hebt, omdat het financieel nu even niet uitkomt, omdat…

Ik herken je twijfels, maar dit is zó zonde van je leven! Elke maand waarin je je potentieel niet waarmaakt, is weggegooide tijd. En er is maar één ding in het leven waar je nooit extra van kunt kopen: tijd.

Hoe werkt de betaling?

Enkele dagen na de sessie ontvang je een factuur per mail. De kosten voor ondernemerscoaching kan je in veel gevallen aftrekken van jouw inkomsten, of opgeven als aanloopkosten als je nog niet gestart bent met je bedrijf. Ik kan je hier in grote lijnen meer over vertellen, voor de precieze details zal ik je vaak doorverwijzen naar je boekhouder.

Wat is jouw visie op marketing en sales?

Ik geloof dat marketing verbindend kan zijn, en dat je op een liefdevolle manier kunt verkopen. Je biedt een fantastische dienst aan, waar je jouw klanten écht mee gaat helpen – en dit mag je dus best onder hun aandacht brengen.

Ik geloof echter niet in schreeuwerige verkooppraatjes of in angstmarketing. Je zult mij niet horen adviseren je klanten iets op te dringen wat ze niet willen, ze koste wat kost meer sessies te verkopen, of je tarieven skyhigh te gooien. 

Wil je een voorbeeld van de manier waarop ik mijn diensten promoot? Kijk dan eens op mijn Facebookpagina.

Kan ik ook direct boeken zonder kennismakingsgesprek?

Ik vind het fijn om eerst kennis met elkaar te maken. Dan kun jij niet alleen kijken of je met mij wilt werken, maar ik kan dan ook beslissen of jij bij mij past. Ik werk alleen met ondernemers die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van paarden. Dit klinkt misschien onaardig, maar ik wil de wereld beter maken voor paarden en ben dus kritisch op de klanten waar ik mee aan de slag ga. 

 

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!