fbpx

De paarden

In elk traject dat ik aanbied, is er de mogelijkheid één of meerdere ‘gewone’ coachsessies te vervangen door paardencoaching. Tijdens deze sessies helpen de paarden jou om duidelijk te krijgen wat je echt over dingen voelt en denkt – je kunt jezelf hierover vaak nog wel redelijk voor de gek houden, maar paarden prikken feilloos door de verhaaltjes heen die jij jezelf vertelt.

Een sessie met een paard is vooral geschikt als je al veel nagedacht hebt over een situatie, maar je de vinger er niet op kan leggen wat er nou echt aan de hand is. Ook als je moeite hebt met knopen doorhakken of één pad kiezen om je op te focussen, heeft werken met de paarden een toegevoegde waarde.


Als je hiervoor kiest, ga je aan de slag met één van deze toppers:

Destiny

Deze prachtige merrie is sinds haar eerste levensjaar bij mij. Toen ze negen maanden oud was, nam ik haar mee op reis van Hengelo naar Zeeland. Inmiddels hebben we samen al heel veel meegemaakt. We rijden weinig, omdat Destiny een chronische blessure heeft, maar hebben toch ontzettend veel plezier. We houden ons bezig met academisch werk aan de hand, vrijheidsdressuur, en een klein beetje agility.

Destiny is een erg gevoelig paard met een stevige eigen mening. Dit maakt haar ontzettend geschikt als coachpaard. Ze is nieuwsgierig en mensgericht en haalt er echt voldoening uit om te mogen laten merken wat zij vindt van de dingen waar mensen mee bezig zijn. Het bijzondere aan Destiny is dat ze dit heel goed op afstand kan doen, door bijvoorbeeld voorwerpen te verplaatsen of bepaalde figuren te lopen. Dit betekent dat ze altijd duidelijk is, maar nooit bedreigend.


Chucky en La Luna

Veel coaches hebben meerdere paarden om mee te werken. Omdat ik zelf maar één pony heb, ben ik heel blij dat ik regelmatig gebruik mag maken van de locatie en paarden van een goede vriendin van me. Chucky en La Luna zijn heerlijk om mee te werken: twee heel verschillende karakters die elkaar mooi aanvullen en allebei graag vertellen wat ze ergens van vinden.

Chucky is een Shetlander, en deze stoere dame kan wel tegen een stootje. Haar maak je de pis niet lauw.  Ze raakt niet van streek van onduidelijkheid of innerlijke conflicten, maar zal zeker wel laten merken wat er beter kan. Luna is op dit gebied haar tegenpool, en kijkt wat meer de kat uit de boom. Zij is gevoelig en zacht, en is daardoor goed in staat om genuanceerd te reageren en troost te bieden.


De kudde van Fleur

Teamtrainingen en groepsactiviteiten zal ik onder andere samen met mijn collega Fleur verzorgen. Zij heeft een prachtige locatie en een mooie diverse kudde van vier paarden. Mijn persoonlijke favorieten zijn Shetlander Sammie en de prachtige pony Spirit, die je aan het werk zit in dit leuke filmpje van Bit: