Ready to Relax


Stap uit de spiraal van stress en overbezorgheid, zodat je weer kunt genieten van en met je paard.

Zo had je het niet voorgesteld…

Als kind wist je het al: jij wilde een paard! Je liep een krantenwijk, vulde vakken, kluste bij in de zomervakantie, en zette elke cent die je verdiende opzij voor die ene grote droom: je eigen vierbenige vriend voor het leven. Wat zouden jullie gaan genieten samen! Heerlijke avonden op de wei, prachtige buitenritten, misschien zelfs samen op vakantie naar bos of strand… Hoe het er precíes uit ging zien wist je niet, maar het zou geweldig worden.

Maar het is zo anders dan je had gedacht… Als je nu aan je paard denkt of over hem praat, voel je vooral bezorgdheid en angst. Hij is niet doodziek, maar er zijn altijd wel wat kwaaltjes. Je hebt een leuke plek voor hem, maar je maakt je toch zorgen over de blubber, mugjes, of onrust in de groep. Je verdiept je in mogelijkheden om hem te helpen, maar eerlijk? Hoe meer je leert, hoe verdrietiger je wordt en hoe meer je het gevoel krijgt dat je hem tekort doet.

Van je mooie droom is weinig terechtgekomen. Je bent moe van het zorgen en de stress. Stiekem heb je er zelfs al eens over nagedacht je paard te verkopen, of ver weg op pensioen te zetten… want dit houd je zelf geen tien jaar meer vol.

Waarom is het zo moeilijk?

Om je heen zie je mensen zorgeloos genieten van hun paard. True, ze doen dingen die jij niet meer zou doen met de kennis die je nu hebt… en je zou die kennis ook niet meer willen kwijtraken. Maar een stukje vertrouwen en optimisme, dat zou je graag terugvinden.

Die vakanties en urenlange buitenritten hoeven niet meer zo nodig, maar je zou zo graag weer zonder buikpijn in je auto zitten op weg naar stal. Met plezier en voldoening op de track bezig zijn, heerlijk keutelen tussen de paarden.

Het goede nieuws: het is mogelijk!

Het kan echt. Gewoon genieten tussen de kudde, uren lekker bezig zijn op stal en dankbaar en gelukkig weer naar huis gaan. Zonder bij elk grassprietje dat je paard eet te kijken of er geen zand mee komt, als eerste actie naar zijn benen te duiken om te voelen of er geen pulsatie is, zevenhonderd keer Buienradar te checken of zijn deken wel of niet op moet, toch maar even je telefoon te pakken en op Bokt te checken of er nog een middel tegen rotstraal/mok/jeuk is dat je niet hebt geprobeerd.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is Ready to Relax het programma voor jou.

 

Ready to Relax…

Wat houdt dat in?

icon_star_alt icon    aan de slag met jouw angsten en onzekerheden

icon_star_alt icon   een doelgericht en effectief programma

icon_star_alt icon     een veilige, geborgen groep waarin je je begrepen en gesteund voelt

icon_star_alt icon    inzicht in je trauma’s, systemische patronen, en onbewuste overtuigingen

icon_star_alt icon    je toolbox vullen met krachtige, helpende oefeningen en werkvormen

Ready to Relax is er voor jou als je dit herkent:

icon_star_alt icon   Het voelt als nooit goed genoeg. Hoe hard je ook je best doet om je paard alles te geven wat hij nodig heeft, er is altijd dat sluimerende gevoel dat je nog méér zou moeten doen.

icon_star_alt icon    Je voelt je onbegrepen en twijfelt aan jezelf. Andere mensen lijken zorgeloos door het leven te fietsen, waarom maak jij je zo druk?

icon_star_alt icon    Je hebt stiekem wel eens gedacht dat je je paard beter weg kan doen. Want dit is geen leven zo, je hebt er totaal geen lol meer in en maakt je alleen maar druk. Tegelijkertijd voel je je schuldig over de gedachte alleen al...

icon_star_alt icon    Je bent bang. Je staat continu onder spanning, hebt voortdurend het gevoel dat er iets ergs gaat gebeuren. Je probeert elk risico uit te sluiten, maar toch heb je geen rust.

icon_star_alt icon    Mensen wijzen je erop dat je je paard juist belast met je negatieve kijk. Je hebt dit misschien ook al eens teruggekregen uit een reading. En je begrijpt het, je gunt je paard echt een optimistisch en positief mens… maar hoe dan?

 

Je bent niet gek, er is niks mis met jou. En je hoeft niet meer in je eentje te worstelen met dit probleem. Vanaf nu doen we het samen!

Wat gaan we precies doen?

In het groepsprogramma Ready to Relax gaan we aan de slag met jouw angsten en onzekerheden. Ik ga je niet vertellen dat je ‘er gewoon niet aan moet denken’, dat je ‘gewoon positief moet zijn’, of je je ‘gewoon niet zo druk moet maken’. Dat weet je zelf ook wel, maar je hebt geen idee hoe je dat dan kan aanpakken… en daar ga ik je bij helpen!

In een intensief programma begeleid ik je bij het in kaart brengen van de oorzaken van je angsten en zorgen, en vervolgens bij het opstellen van een plan om ze aan te pakken. Hiervoor maak ik gebruik van al mijn kennis over trauma, het zenuwstelsel, en psychologische processen. Ik deel theorie met je om je te helpen jezelf beter te begrijpen, maar we gaan vooral ook actief aan de slag. Met krachtige, praktische oefeningen kom je erachter waar je angst vandaan komt, hoe je hem onbewust in stand houdt, en wat je daaraan kan doen.

Deze effectieve oefeningen gericht op trauma, belemmerende overtuigingen, lichaamsbewustzijn en visualisatie, zijn de eerste pijler van Ready to Relax. De tweede pijler is de kracht van de groep. Tijdens de bijeenkomsten ga je echt voelen dat je niet alleen bent, en dat jouw zorgen echt niet zo gek zijn als je soms denkt.

Bovendien bouw je een steunend netwerk op, en daarnaast is het gewoon heel fijn om van anderen te horen wat voor hen wel en niet werkt. 

Je hoeft het niet meer alleen te doen. We doen het samen.

Na dit programma

Eerst maar het slechte nieuws: het is niet zo dat je na dit programma nooit meer bang bent. Ik zou het je graag beloven, maar dat is volstrekt onrealistisch. Het zou ook niet gezond zijn, want je wilt natuurlijk wel waakzaam en alert blijven op de gezondheid en het welzijn van je paard.

Wat is er dan wél veranderd?

icon_star_alt icon    Je begrijpt waar je angst en zorgen vandaan komen, en hierdoor hebben ze over het algemeen al minder grip op je.

icon_star_alt icon    Je hebt mensen leren kennen die je begrijpen, en je voelt oprecht dat jouw gevoelens niet raar, gek, of overdreven zijn.

icon_star_alt icon   Je hebt een duidelijk plan hoe je kunt handelen als de angst weer de kop op steekt. Je weet wat niet, maar vooral ook wat wél voor jou werkt.

icon_star_alt icon   Je bent in beweging, er is vooruitgang. En je weet hoe je hiermee verder kunt, om stap voor stap weer te gaan genieten van je paard.

Wat zit er in het programma?

Drie achtergrondmodules

bulb options icon

In drie modules leer je meer over angst en stress, beperkende overtuigingen en de kracht van je gedachten, en de impact van je verleden.

bulb icon Informatieve video’s
bulb icon Eerlijke, herkenbare voorbeelden
bulb iconWaardevolle oefeningen en praktische worksheets

Drie online bijeenkomsten

hearts icon

Bij elke module hoort een online bijeenkomst. We gaan dierp in op de informatie, en je oefent direct met het toepassen hiervan.

hearts icon Waar komen mijn angsten vandaan?
hearts icon Hoe doorbreek ik het patroon waarmee ik ze zelf in stand houd?
hearts icon Wat als ze toch weer de kop opsteken?

De kracht van de groep

people icon

We werken in een kleine, veilige groep. Hier vind je herkenning, warmte, steun, en inspiratie. Want echt, je bent niet alleen!

star icon Sessies met een kleine groep gelijkgestemden
star icon Tussentijdse steun en inspiratie via een WhatsApp groep

Bonus: masterclass

animal heart icon

Een bonus masterclass, gegeven door een dierentolk, over de impact van jouw zorgen op je dier. Laat je door hen inspireren en troosten!

animal heart icon Inzicht in wat jouw zorgen met je dier doen
animal heart icon Wijze woorden en adviezen van de dieren zelf

Thema’s van de modules

Bijeenkomst 1 - Past

cloud icon

Angst gaat vaak niet over het nu, maar is ontstaan en verder ontwikkeld in het verleden. Inzicht hierin, haalt direct een stuk lading er vanaf.

In de bijeenkomsten leg ik uit hoe trauma’s ontstaan en doorwerken, en breng je de oorzaken van jouw zorgen in kaart.

 

Bijeenkomst 2 - Present

sun cloud icon

Je angst is gebaseerd op het verleden, maar je hebt er wel NU last van. En onbewust doe je nu ook dingen die hem in stand houden.

Die patronen gaan we onderzoeken en aanpassen. We gaan aan de slag met triggers, glimmers, en belemmerende overtuigingen.

Bijeenkomst 3 - Future

sun 2 icon

Angst is niet in één maand weg, maar je kunt er wel aan werken er steeds minder last van te hebben. Daar gaat deze derde sessie over.

Je maakt een persoonlijk plan om zo weerbaar mogelijk te worden en blijven, en krijgt handvatten voor moeilijke momenten.

Een half jaar toegang tot alle achtergrondinformatie

star icon

Je krijgt een half jaar toegang tot de modules van de cursus. In elke module vind je video’s met uitleg en herkenbare, persoonlijke voorbeelden. Nadat je de video´s gekeken hebt, kun je aan de slag met de bijbehorende worksheets. In de online bijeenkomsten gaan we nog dieper op de onderwerpen in. We delen verhalen, doen extra oefeningen, en steunen elkaar met tips en bemoedigende woorden.

Even praktisch:

Ready to Relax bestaat uit drie online thema-bijeenkomsten in een kleine, veilige groep. Hiernaast kun je deelnemen aan een WhatsApp groep, waarin je tussentijds je verhaal kwijt kunt en je vragen kunt stellen. Als bonus is er ook nog een waardevolle masterclass.

In elke online bijeenkomst krijg je theoretische informatie die jou helpt begrijpen waarom je voelt wat je voelt, maar gaan we vooral ook aan de slag met praktische oefeningen om dit te veranderen. Om de veiligheid in de groep te waarborgen, komt er GEEN opname van deze sessies. Wel is er van elke bijeenkomst een korte video beschikbaar, waarin de theorie en de opdrachten worden uitgelegd.

Bonus: Dierentolk Michelle Vertriest (Samen Inzicht) geeft een masterclass over de impact die jouw zorgen en stress hebben op je dier(en). Ze deelt hierin hoe het voor dieren is als hun mens zich zoveel zorgen maakt, maar heeft daarnaast ook prachtige, verhelderende boodschappen die je troosten en geruststellen.

Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in door hieronder op ‘toevoegen aan winkelwagen’ te klikken. Zodra je hebt afgerekend, ben je direct ingeschreven.

Uitverkocht

Data online sessies:

30 mei, 19:00 – 20:30
20 juni, 19:00 – 20:30
27 juni, 19:00 – 20:30
4 juli, 19:00 – 20:30

 

Prijs: 137 euro

Heb je de online cursus al aangeschaft? Dan krijg je 47 euro korting met de code uit de bevestigingsmail.

Uitverkocht

Extra ondersteuning nodig?

Het basisprogramma is goed doordacht, en biedt je voldoende handvatten en ondersteuning om mooie stappen te maken in het aanpakken van je angsten en zorgen. Wil je graag meer hulp? Voor een beperkt aantal deelnemers is er de mogelijkheid twee individuele sessies bij te boeken. De kosten hiervoor bedragen 140 euro. Het totaalpakket kost dan dus 277 euro (incl BTW).

In de eerste sessie duiken we diep in jouw persoonlijke situatie: welke gebeurtenissen zitten jou nu nog dwars? Welke oefeningen gaan jou het meeste helpen? Deze sessie is helemaal afgestemd op jou. De tweede sessie is meer praktisch van aard, en gericht op je paard. Samen brengen we in kaart hoe zijn situatie nu écht is. Staat hij er echt zo slecht bij als jij soms denkt? Is hij echt zo kwetsbaar, of misschien wel een stuk weerbaarder dan waar je hem credit voor geeft? Ik denk ook met je mee in praktische dingen die je kan verbeteren – uiteraard allemaal binnen de mogelijkheden van de setting waarin jouw paard leeft.

Wil je hier gebruik van maken? Vermeld dit dan even in het formulier als je je opgeeft. Het is ook later in het programma nog mogelijk om individuele ondersteuning bij te boeken, maar houd er wel rekening mee dat de plekken voor deze aanbieding beperkt zijn. Buiten de aanbieding om betaal je mijn reguliere coachtarief (130 euro per sessie, 290 euro voor drie sessies).

 

Nog even in het kort

Data: 30 mei, 20 + 27 juni, 4 juli
Tijd: 19:00 – 20:30
Locatie: online via Zoom
Investering: €137,-

Hiervoor krijg je:
* Drie online sessies in kleine groep
* Deelname aan een begeleide WhatsApp groep
* Mogelijkheid om met flinke korting individuele ondersteuning bij te kopen
* Bonus: een masterclass van dierentolk Michelle (Samen Inzicht)

 

Prijs:

137 euro all-in

Uitverkocht

Data online sessies:

30 mei, 19:00 – 20:30
20 juni, 19:00 – 20:30
27 juni, 19:00 – 20:30
4 juli, 19:00 – 20:30

 

Prijs: 137 euro

Heb je de online cursus al aangeschaft? Dan krijg je 47 euro korting met de code uit de bevestigingsmail.

Twijfel je nog?

Niet nodig, dit is echt een unieke kans om eindelijk dat probleem aan te pakken waar je al zo lang mee rondloopt. Omdat ik echter weet dat je dat niet gaat geloven op mijn mooie blauwe ogen alleen, beantwoord ik hieronder een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail hem dan naar info@moniquedorst.nl!

Ik vind het best spannend om dit in een groep te doen...

Dat snap ik heel goed. Weet echter dat ik er niet voor niks voor kies om dit in een groepje te doen. Natuurlijk maak ik ook met alle liefde één op één tijd en ruimte voor je, maar ik geloof er oprecht in dat een groep méér is dan alleen de som van de deelnemers.

Het gaat je zoveel helpen om te horen, zien en voelen dat je niet alleen bent. Dat anderen ook met dezelfde vragen en twijfels worstelen als jij. Dat je niet gek bent, maar juist heel normaal. Daarnaast is het heel fijn om van anderen te horen wat voor hen goed werkt, want dat geeft jou weer hoop en inspiratie.

Vind je het heel spannend? Stuur me dan berichtje, dan kijken we samen hoe we het voor jou fijn en ontspannen kunnen maken om je in een nieuwe groep te mengen.

Ik wil eigenlijk liever één op één werken, kan dat ook?

Ja, dat kan. Hoewel ik geloof in de kracht van de groep, realiseer ik me ook dat dit in sommige situaties minder passend is. Misschien ben jij iemand die zich snel verliest in een groep, of snel anderen gaat steunen en daardoor niet voldoende ruimte ervaart voor haar eigen proces. In dat geval ondersteun ik je graag individueel.

We starten dan met een traject van drie sessies, de kosten hiervoor bedragen 290 euro (inclusief BTW). Vaak kom je hiermee al een heel eind. Is er daarna nog meer nodig? Dan kijken we samen of we een tweede traject aangaan, of nog een losse sessie afspraken.

De datum komt me niet zo goed uit... wat nu?

Het is natuurlijk het mooiste als je bij alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn. Lukt dat echter toch een keer niet? Dan ontvang je een video waarin de theorie en oefeningen van die avond worden uitgelegd. 

Let op: ivm de veiligheid in de groep ontvang je GEEN complete opname van de sessie, als je er niet bij was.

Wat maakt jou geschikt om dit te begeleiden?

Goeie vraag! Het is niet niks, het onderwerp dat we hier aansnijden. Angst, zorgen, kwetsbaarheid… het zijn dingen die je niet zomaar op tafel gooit bij de eerste de beste. En terecht, want een begeleider die dit soort dingen omhoog haalt maar niet genoeg veiligheid kan bieden, kan meer kwaad doen dan goed. Het is belangrijk dat zaken die worden aangeraakt, ook goed worden opgevangen en verder begeleid.

Ik ben dus erg blij dat je deze vraag stelt, en vertel graag wat meer over mezelf. Ik heb stevig in mezelf geïnvesteerd middels coaching en opleidingen (o.a. op het gebied van paardencoaching en familieopstellingen), en heb meer dan tien jaar ervaring in de jeugdzorg. Als ambulant begeleider en woonbegeleider heb ik tientallen jongeren – en hun ouders – begeleid in het omgaan met angsten, het veranderen van gedragspatronen, en het vergroten van hun zelfinzicht en emotionele weerbaarheid. De oefeningen die ik inzet in Ready to Relax zijn onder andere gebaseerd op systemisch werk (familieopstellingen), NLP, cognitieve gedragstherapie, en de polyvagaaltheorie.

Kortom, je bent bij mij in goede handen. Ik heb de kennis en ervaring om je te begeleiden bij dit proces, en kan indien nodig extra ondersteuning of nazorg bieden.

Welk resultaat mag ik verwachten?

Hoeveel verbetering je zult ervaren, hangt van veel verschillende factoren af. Jouw voorgeschiedenis, de zwaarte van je problemen, en ook je eigen tussentijdse inzet spelen hierin mee. Ik reik je kennis en waardevolle oefeningen aan, maar kan geen garanties doen mbt het resultaat.

Voor wie is dit programma niet geschikt?

We gaan in dit programma aan de slag met jouw angsten en onzekerheden. Dit is echter geen therapie. Ik raad het niet aan om mee te doen aan Ready to Relax als je in een depressie zit, PTTS of zware angstproblematiek hebt, bezig bent met traumatherapie, of bovengemiddeld kwetsbaar bent op mentaal en/of emotioneel gebied.

Ik doe mijn uiterste best een veilige setting te voorzien en voldoende nazorg te bieden, maar de verantwoordelijkheid voor je psychische gezondheid blijft te allen tijd bij jezelf liggen.

Hoe werkt de betaling?

Na inschrijving, ontvang ik graag je betaling. Zodra je die hebt voldaan, is jouw plekje gereserveerd. Betalen kan op twee manieren:

Optie 1
Je ontvangt een factuur vanuit mijn boekhoudprogramma, en betaalt die met de link die daarop staat. Handig als je de kosten wilt inbrengen in je bedrijf.

Optie 2
Je ontvangt een betaalverzoekje en betaalt dat gewoon. Lekker makkelijk!

Let op: woon je buiten Nederland, dan zijn betaalverzoekjes vaak niet mogelijk. In dat geval ontvang je dus altijd een factuur met een betaallink.

Hoe word ik tussentijds ondersteund?

Tussentijdse ondersteuning ontvang je via de WhatsApp groep. Je wordt daar geholpen door mij én je mede-deelnemers.

Dit programma bevat geen uitgebreide individuele tussentijdse support. Natuurlijk mag je me altijd mailen, maar binnen de reikwijdte van dit programma kan ik niet heel uitgebreid en diepgaand ingaan op persoonlijke vragen. Heb je daar wel behoefte aan, dan is er de mogelijkheid om individuele coaching los bij te boeken.