Zaterdag 2 juni was een spannende dag voor Fleur, van Paardencoaching Hoeve de Stamper, en mij. We hadden onze tweede pilot voor een groepscoaching. In de eerste pilot hebben we een gezinscoaching gedaan, en dat was een succes, maar hoe zou het zijn om een echt bedrijfsteam te coachen?

Deze dag mochten we het team van AlertSystems ontvangen. Zij wilden eens onderzoeken hoe de onderlinge dynamiek in het team is en wat daar nog in verbeterd kon worden. Door middel van een aantal leuke oefeningen hebben we gekeken naar de kwaliteiten van de individuele medewerkers en gezocht naar verbeteringen in de communicatie. Mensen met kwaliteiten als ‘daadkracht’ en ‘bedachtzaamheid’ zullen immers veel fijner kunnen samenwerken als ze zich bewust zijn van de afstand die er tussen deze kwaliteiten zit, maar ook van de toegevoegde waarde van beide kwaliteiten binnen het bedrijf. Iedereen was enthousiast om te zien hoe snel een oefening met paarden onbewuste patronen zichtbaar maakt, en de deelnemers waren allemaal bereid eerlijk naar hun eigen aandeel te kijken.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde dag! Fleur en ik hebben gemerkt dat we er helemaal klaar voor zijn om prachtige groepsproducten te gaan aanbieden. Binnenkort meer hierover! De kerst op de taart was voor ons de prachtige recensie die we van Peter, de initiatiefnemer van het uitje, kregen. Vol trots deel ik deze hier:

“Via mijn vrouw (onlangs opgeleid tot paardencoach) werd ik in contact gebracht met  haar oud-studiegenoten Fleur Bogers en Monique Dorst. Beide dames bedrijven het paardencoachvak en is – vrij uniek – met name Monique gespecialiseerd in groepen. Omdat mijn compagnon en ik soms wel eens moeite hebben in het “managen” van onze mensen, leek het ons een goed idee om een groepssessie te boeken bij hen. Zelf heb ik al meerdere malen mogen ervaren hoe wonderbaarlijk een sessie met paarden is. Voor mijn collega’s – niet gehinderd door enige vorm van paardenkennis – was het echter een ware openbaring! De ontvangst was bijzonder gastvrij en we voelden ons direct op ons gemak. Zowel Fleur als Monique komen dankzij hun open mind en ruime ervaring op humoristische wijze snel en doeltreffend tot zeer verhelderende inzichten. Zelfs de meest sceptische (onzekere?) collega’s waren zichtbaar ontroerd, en onder de indruk van wat paarden je kunnen laten inzien!

Dus wil je als werkgever, club of team jouw mensen dichter bij elkaar brengen, inzien hoe je (nog) beter samenwerkt en elkaar (veel) beter begrijpt, overweeg dan ook eens om een sessie bij Fleur en Monique te beleven: ik kan geen investering bedenken die beter rendeert!”