Transformatietraject

Hoeveel paarden zou jij kunnen helpen als je bedrijf echt succesvol was? Laten we het samen ontdekken!

‘Ik wil gewoon paarden helpen!’

Als je heel eerlijk bent, had je er vooraf niet zo bij stilgestaan, bij dat hele ondernemersgedoe. Je hebt een mooie opleiding gedaan en op het moment dat je die afrondde bruiste je van enthousiasme om te starten. Je KVK-inschrijving werd gevierd met een lekkere fles champagne en al snel stond er een eerste versie van je website.

Je had zóveel zin om nu echt te beginnen. Eindelijk lekker aan de slag met je eigen klanten, mensen blij maken, paarden helpen! En toen liep je tegen de realiteit van het ondernemerschap aan…

Bedenken hoeveel je kunt vragen voor een les of behandeling. Je gecrashte website opnieuw maken. Appjes van klanten beantwoorden. Actief zijn op social media. Lesroutes plannen – en herplannen als die ene klant die middenin zit de avond van tevoren ineens afzegt. Een tariefverhoging communiceren die je eigenlijk máánden geleden al had moeten doorvoeren, en de dag erna met angst en beven je mail openen om te zien hoeveel klanten hierdoor weggaan.

Dit was niet helemaal het plan. Je bent voor jezelf begonnen ‘in de paarden’ omdat je weet dat je echt een verschil kunt maken. Omdat je het al die mooie, lieve paarden gunt dat ze fijne en veilige huisvesting hebben, zo lekker mogelijk in hun lijf zitten, goede voeding krijgen, of op een prettige manier getraind worden. Daarvoor heb je echter één ding nodig: klanten. En het lukt je nog niet echt om die te vinden…

 

Komt dit je bekend voor?

icon_star_alt icon Je hebt (nog!) niet de impact die je wilt.

icon_star_alt icon Je handen jeuken om meer paarden te helpen, maar weet niet precies hoe je meer klanten kunt werven.

icon_star_alt icon Je vindt het lastig om te concurreren met collega’s die snelle oplossingen of goedkope producten verkopen.

icon_star_alt icon Je twijfelt soms of er wel genoeg werk is, want ‘er zijn er al zoveel’.

icon_star_alt icon Je vraagt je soms af of de paardenwereld wel klaar is voor jouw manier van werken… Je hebt iets moois te bieden, maar zitten mensen daar eigenlijk wel op te wachten?

Ondernemen gaat met Monique’s hulp en inzicht makkelijker, zelfverzekerder en plezieriger.”


Laura Knoops, Paardentuinen

 

Wat is er nodig voor een succesvolle hippische onderneming?

Er komt best wat kijken bij het runnen van een bedrijf. Je moet niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar je moet ook over een flinke portie ondernemersskills beschikken.

Vakkennis alleen is helaas niet voldoende voor een gezond bedrijf, en dat is best frustrerend. Als je een mooie website hebt gemaakt, en je inzet om actief te zijn op social media, is het heel demotiverend als er niet of nauwelijks reactie komt op je aanbod. Je begint aan jezelf te twijfelen… Zitten mensen eigenlijk wel te wachten op wat jij brengt? Een heel vervelend gevoel. En jij bent ook maar een mens, en hebt dus (net als paarden!) behoefte aan positieve bekrachtiging voor al je harde werk. Als dat uitblijft, verdampt je enthousiasme al snel en overweeg je misschien zelfs er maar gewoon mee te stoppen.

Ik weet dat het anders kan!

Ik geloof erin dat ook jouw bedrijf een succes kan worden. Dat jij wél je agenda kunt vullen met leuke, fijne klanten. Mensen die het welzijn van hun paard écht op nummer één hebben staan, en die jou serieus nemen als professional. En dat je daardoor ook de paarden kunt bereiken die zo hard op jou staan te wachten.

Daarvoor zijn een aantal zaken nodig: een kwalitatief hoogstaande dienst, die je vertaalt in een goed productaanbod, en onder de aandacht brengt met een sterke marketingstrategie. Dat eerste, daar zorg jij voor. De andere twee, daar help ik je graag mee!

Wat is er nodig voor een succesvolle hippische onderneming?

Er komt best wat kijken bij het runnen van een bedrijf. Je moet niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar je moet ook over een flinke portie ondernemersskills beschikken. Dat eerste heb je al in de vingers, daar ben ik van overtuigd. Anders was je hier niet eens, dan was je op zoek naar manieren om daar beter in te worden.

Het slechte nieuws is dat vakkennis alleen niet voldoende is voor een gezond bedrijf – daarvoor moet je echt gaan denken en handelen als een ondernemer. Een mooie website maken en gaan zitten wachten op mond-tot-mond reclame gaat er niet voor zorgen dat je agenda zich vult met leuke mensen die het belang van hun paard écht op de eerste plaats hebben staan. Daarvoor is echt meer nodig!

En net als je dan denkt dat je dat alles redelijk op de rit hebt, komt de volgende uitdaging om de hoek kijken: je agenda loopt overvol, je werkt je drie slagen in de rondte, maar aan het einde van de maand valt de omzet toch tegen. Wat nu? Tarieven verhogen? Een online cursus ontwikkelen? Maar zitten ‘ze’ daar wel op te wachten, want (daar is hij weer…) er zijn er al zoveel?

Soms raak je er wel wat ontmoedigd door. Het lijkt alsof collega’s fluitend door ondernemersland rondfietsen, en voor jou voelt het als een beklimming van de Mont Ventoux op een kinderfietsje met een lekke band. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je!

 

Ondernemen kun je leren!

Geloof me, je bent echt niet de enige die tegen deze problemen aanloopt. Ook die ene instructrice die nu elk weekend volle lesdagen heeft en die succesvolle online cursus aanbiedt, is ooit begonnen met het werven van haar eerste klant. Ook die voedingsdeskundige die nu een wachtlijst heeft, moest ooit haar eerste voedingsconsult aan de man brengen. Ook die gedragsspecialist die nu lezingen en webinars geeft en op grote events staat, heeft moeten uitzoeken wat écht bij haar paste en moeten leren hoe ze zich op de kaart kon zetten.

Het verschil tussen hen en jou? Dat is niet dat zij ‘gewoon geluk’ hadden, of dat ze geboren zijn met een neus voor ondernemerschap. Ze hebben dezelfde reis afgelegd waar jij nu aan bezig bent: uitzoeken wat ze in de markt willen zetten, hoe ze dat het beste kunnen promoten, onderzoeken waar ze zichzelf nog in de weg zaten en dit aanpakken, uitproberen, bijschaven, nog eens uitproberen, weer bijsturen… Het enige verschil is dat zij al wat verder zijn dan jij. Als zij het kunnen, kan jij het ook!

En dat hoef je niet alleen te doen

Ik heb inmiddels met tientallen paardvriendelijke professionals mogen meelopen op hun ondernemersreis. Ik heb onzekere beginnende ondernemers zien veranderen in sterke, zelfverzekerde professionals die zich als expert profileren en zéér serieus genomen worden in het werkveld. Ik heb dappere vrouwen begeleid bij het opzetten van prachtige cursussen, webinars en groepsprogramma’s om hun bedrijf naar een volgend niveau te tillen. En ja, soms heb ik ook ondernemers gesteund in de keuze toch weer (deels) in loondienst te gaan, of tijdelijk prioriteit te geven aan gezin of de zorg voor eigen dieren – maar dan wel vanuit een oprechte herwaardering van wat ze echt belangrijk vinden in het leven, en niet vanuit onzekerheid of angst.

Waarom hulp zoeken?

Ik ga hier geen verhaal ophangen over de risico’s die jij loopt als je het zelf probeert. Over hoe je bedrijf dan gedoemd is te mislukken, en je over drie jaar nog steeds moet leven van 200 euro per maand. Ik geloof daar namelijk niet in – ik geloof dat jij het zéker ook zelf kan. Ik geloof echter ook dat dat niet hoeft, en dat het zoveel makkelijker, fijner en sneller kan. Net zoals het traject van jouw klanten met hun paarden zoveel makkelijker, fijner en sneller gaat met jouw hulp. Omdat jij dingen weet die zij niet weten, en omdat jij met een frisse blik naar hun situatie kunt kijken. En zo weet ik dingen die jij niet weet over ondernemen, en kan ik met een frisse blik naar (jou en) jouw bedrijf kijken.

Ben jij klaar om de volgende stap te nemen? Mag het vanaf nu makkelijker en fijner gaan, en hoef je het van jezelf niet meer alleen te doen? Plan dan je kennismakingsafspraak! Dan kijken we samen of dit traject passend is bij waar jij nu staat, en of jij en ik een match zijn. Deze afspraak is uiteraard gratis.

Monique helpt me al vanaf het begin en haar hulp heeft zich altijd terugbetaald. Enige “twijfel” is soms even de timing van de investering, anders zou ik haar fulltime inhuren.”


Janneke Koekhoven, R+ instructrice

 

Zij gingen je voor…

Monique is super betrokken en empathisch, ze heeft veel kennis en goede ideeën helemaal afgestemd op jou als individu en je bedrijf. Hierdoor ontwikkel je jezelf op persoonlijk gebied en als ondernemer. Ik kwam altijd beter uit de calls dan dat ik er in ging, vol goede moed en nieuwe inspiratie!

Ik weet nu beter waar ik voor mag gaan staan. Mijn korte en lange termijndoelen werden helderder, en ik kreeg meer vertrouwen in het proces van de groei van mijn bedrijf.

Mijn twijfel zat m vooral in het grote bedrag dat ik moest gaan uitgeven. Dat voelde spannend. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt. Ik heb zeker geen spijt gehad en het traject als waardevol en steunend ervaren.

Jessica Brouwers

R+ instructrice, Equivalence

Het maakt niet uit waar ik het in een coachcall met Monique over heb (van heel concrete stappen en doelen maken voor mijn bedrijf tot persoonlijke struikelblokken en het invullen van je tijd), na afloop van de call voel ik me altijd weer gemotiveerd en geïnspireerd om aan de slag te gaan, zelfs als ik er daarvoor weinig zin in had of een drukke periode heb gehad.

Juist omdat we samen gemaakte plannen afstemmen op wat ik op dit moment kan dragen, helpt het mij om zelf steeds beter te kijken naar wat, wanneer en hoe ik het echt wil en kan doen. Oftewel, Monique helpt je om het vuurtje onder je kont/bedrijf goed brandend te houden, zodat je niet alleen lekker(der) kunt gaan verdienen maar ook jezelf en je bedrijf gezond houdt.

Anouk Wiertz

Trainer & behandelaar, Awarance

De coachingsessies met Monique zijn ontzettend inspirerend. Elke sessie geeft veel nieuwe inzichten en ideeën om mijn aanbod te verbeteren en de verhouding privé en werk in balans te brengen.

Ondernemen gaat met haar hulp en inzicht makkelijker, zelfverzekerder en plezieriger. Eigenlijk kan ik Monique wel aan elke ondernemer aanbevelen maar zeker aan de paardenondernemer!

Laura Knoops

R+ trainer / ontwerper, Paardentuinen / Zensitief met paarden

Ik kan Monique aanraden, want zij speelt precies in op datgene wat er nodig is voor je bedrijf.

Of dit nou praktische zaken zijn of strategische zaken, ze weet je verder te helpen. Daarbij speelt ze heel goed in op wie ze tegenover zicht heeft, waardoor je je ten alle tijden gezien en gehoord voelt.

De grootste verandering is dat ik mijzelf nu echt als ondernemer beschouw en dat dit inhoudt dat je op een bepaalde manier naar je eigen ontwikkeling kijkt. Maar vooral ook wat handig is om zichtbaar te worden

Annemiek MacLeane

Instructrice, Kavika - Begeleiding mense en paard

Het traject zorgt voor duidelijk inzicht in je bedrijf. Het heeft me geholpen objectiever te gaan kijken waar groeimogelijkheden lagen en hoe ik meer rust en tijd voor mezelf kon creëren.

Monique is heel toegankelijk en steeds bereikbaar voor alle vragen en duwtjes in de rug. Daardoor voelde ik me enorm gesteund en kon ik steeds meer zelfvertrouwen ontwikkelen en grote stappen zetten in de groei van mijn bedrijf.

Het groepsaanbod is enorm gegroeid. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe mijn bedrijf in elkaar zit. En daarnaast ook dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen, maar dat delegeren ook werken is en volledig ok.

Lisa van Crombruggen

Eigenaar paardvriendelijke manege, Zarica Horses

Allereerst is het superfijn om geholpen te worden door iemand die dezelfde waarden heeft mbt welzijn in de paardenindustrie. Daardoor voel je je direct begrepen, kom je direct in aanraking met meer gelijkgestemden uit Monique’s netwerk, en komt Monique met ideeën die perfect passen bij jouw bedrijf.

Daarnaast is Monique direct, empathisch en humoristisch; eigenschappen die ik sterk kan waarderen. Door haar achtergrond in lesgeven en hulpverlening kan ze al haar kennis en kunde goed overbrengen op jou.

Ze helpt jou je plek in de paardenwereld te vinden en in te nemen, en de ideale klanten aan te trekken.

Janneke Koekhoven

R+ instructrice

Deze mooie resultaten hebben andere ondernemers behaald:

teksten paarden

star icon ‘De grootste verandering is dat ik mijzelf nu echt als ondernemer beschouw en dat dit inhoudt dat je op een bepaalde manier naar je eigen ontwikkeling kijkt.’

star icon ‘Het groepsaanbod is enorm gegroeid.’

star icon ‘Ik trek meer mijn ideale klant aan.’

star icon ‘Mooie online cursus opgezet, groter en vollediger dan ik had durven dromen.’

star icon ‘Ik krijg nu meerdere aanvragen per week voor behandelingen.’

star icon ‘Ik voelde me minder eenzaam als ondernemer tijdens het traject mede doordat Monique en andere deelnemers deelde dat zij met dezelfde struggles te maken hadden.

star icon ‘Ik kan dingen veel makkelijker loslaten waardoor ik niet teveel en/of te perfectionistisch ga doen en compleet verlam.’

 

Waarom moet ik juist bij jou zijn, Monique?

Goeie vraag! Het internet ontploft een beetje met business- en ondernemerscoaches. De één doet nog mooiere beloftes dan de ander. Binnen een jaar naar een six figure business! Een online cursus lanceren en direct een half miljoen omzetten! Nog maar vier uur per week werken terwijl je passieve inkomen lekker binnenstroomt!

Waarom zou je in dit woud van grote namen, met bijbehorende gelikte marketing en strakke salesfunnels, in hemelsnaam voor mij kiezen? Ik beloof je immers geen miljoenen. Geen werkweek van zes uur. Geen moeiteloze manifestatie van je droomleven… Maar dat is het dus precies. JUIST daarom kiezen mensen voor mij. Ik begrijp namelijk dat jij wel goed geld wilt verdienen, maar ook trouw wilt blijven aan jezelf. Dat je je principes en visie op paardenwelzijn écht niet gaat offeren op het altaar van de Moeiteloze Miljoenenomzet.

Ik begrijp in al mijn vezels dat jij iets te doen hebt in de paardenwereld, en dáárvoor wilt gaan. Ook als het dan wat langzamer groeit, ook als je dan geen 40 weken per jaar op Bali kunt gaan zitten loungen met een cocktail in je hand, ook als je dan met je poten in de klei moet blijven staan en af en toe nat regent in een modderig weiland. Ik snap ook wel dat je sneller rijk wordt als je een Parelli’tje of TRT’tje uit de kast tovert en paarden in één sessie trailers inwerkt of er spectaculaier omheen gaat jakkeren met crossmoteren. Maar ik weet dat jij dat niet wilt. Je wilt niet gaan voor die quick fix; niet in je werk met paarden, en ook niet in je bedrijf.

En juist omdat ik dát allemaal voel, zijn wij een match!

Wat breng ik verder nog mee?

ic  Ik ben op mijn negende begonnen met paardrijden. Inmiddels zit ik al zo’n 30 jaar in de paarden. Ik ken de hippische wereld dus door en door.

ic  Ik vind paardenwelzijn net zo belangrijk als jij. Mijn lieve paard Destiny woont in een prachtig paddock paradise, wordt getraind met positieve bekrachtiging, en mag vaker naar de masseur dan haar vrouwtje…

ic  Paardenwelzijn is bij mij geen holle frase of handige marketingterm. Ik zet me er dagelijks voor in. Ik draag actief bij aan het verspreiden van de kennis die jij ook wilt delen. Ik schrijf artikelen voor Level Up Magazine en ben docent en mede-organisator van de ClickerAcademie.

ic  Ik ben gek op ondernemen. De dingen waar jij waarschijnlijk hoofdpijn van krijgt, vind ik een feestje. Marketing, content maken, structuur aanbrengen in de brei van werkzaamheden… ik help je er graag mee!

ic  Wat betreft die structuur… Ik ben van nature een ras-chaoot, dus ik weet dat het niet vanzelf gaat… Maar trust me, als ík grip op mijn week kan krijgen, kan jij het ook!

ic  Ik heb jarenlange coachervaring, opgedaan tijdens mijn werk in de jeugdzorg en binnen mijn eigen bedrijf, en een passie voor psychologie. Ik kan je dus ook begeleiden als je tegen diepere onzekerheden of zelfs trauma’s aanloopt bij het opbouwen van je bedrijf.

 

 

En wat gaan we dan precies doen?

Het Transformatietraject is een combinatie van individueel maatwerk, en verbinding met gelijkgestemde ondernemers. Deze combinatie is bijzonder krachtig! Je leert namelijk niet alleen van mij, maar ook van collega’s die tegen dezelfde zaken aanlopen als jij.

 

INDIVIDUELE ONDERSTEUNING
Tijdens zeven één-op-één coachgesprekken gaan jij en ik intensief samenwerken aan jouw mindset, klantprofiel, productaanbod en marketingstrategie. Ik help je met al die lastige vragen:

star icon Wat verkoop ik eigenlijk, en aan wie?
star icon Welke prijs kan ik hiervoor vragen?
star icon Welke social media kanalen werken het beste voor mij…
star icon … of kan ik beter offline marketing toepassen?
star icon Ben ik wel goed genoeg om geld te vragen?
star icon Hoe onderscheid ik me van al die anderen?
star icon Hellup, ik vind verkopen echt heel eng!
star icon Hoe ga ik om met klanten die me op zondagavond om half elf bellen?

LEREN VAN EN MET ELKAAR
Naast deze individuele gesprekken is er elke maand een gezellige en inspirerende groepssessie. Hier tref je de andere ondernemers die in een Transformatietraject zitten, maar ook een aantal oud-deelnemers die deze sessies zo waardevol vonden dat ze ze nog steeds met veel plezier bijwonen. In deze waardevolle bijeenkomsten vind je herkenning, steun, en inspirerende ideeën.

TUSSENTIJDSE SUPPORT VIA MAIL
We spreken elkaar gemiddeld twee keer per maand, één keer individueel en één keer tijdens de groepssessie. Tussendoor laat ik je echter niet in je eentje ploeteren! Gedurende je Transformatietraject mag je mij al je vragen en twijfels mailen, en dan denk ik met je mee. Zoek je de handigste app om je uren bij te houden? Twijfel je tussen twee programma’s voor je online omgeving? Heb je een lastige klant en weet je even niet hoe je daar het beste mee kunt omgaan? Ik ben er voor je!

TIENTALLEN WAARDEVOLLE TRAININGEN, WERKBOEKEN, TEMPLATES EN VIDEO’S
Je krijgt gedurende je Transformatietraject onbeperkt toegang tot mijn Kennisbibliotheek. Hierin verzamel ik alle materiaal wat ik maak. Je vindt hier dus mijn verschillende trainingen, maar daarnaast nog veel meer: tips voor nuttige software, video’s met extra informatie over marketing, werkboeken, templates voor lastige e-mails (bv het aankondigen van een prijsverhoging), inspiratiebladen voor social media… Alles overzichtelijk gerangschikt per onderwerp, en aangeboden in een logische volgorde. Alleen al het zelfstandig doorwerken van deze materialen zou je bedrijf enorm vooruit helpen – en dan krijg je mij er ook nog eens bij:

BEGLEIDING DOOR EEN ERVAREN EN PROFESSIONELE COACH
Ik neem mijn verantwoordelijkheid als jouw coach zéér serieus. Ik besef heel goed dat jij een uniek individu bent, met haar eigen achtergrond, blokkades, en trauma’s. Van mij dus geen advies als ‘gewoon even door de zure appel heenbijten!’, maar oprechte aandacht voor jou als persoon én je bedrijf. Ik ben je sparringspartner, cheerleader, en af en toe de strenge juf die je terugstuurt het rechte pad op (maar altijd met liefde). Doordat we intensief samen aan de slag gaan, leer ik je bedrijf écht goed kennen. Ik wijs je op herhalende patronen en jouw eigen valkuilen en blinde vlekken – maar ook op al die talenten die je zelf vaak niet ziet.

 

N.B. De genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Wat krijg je hiervoor?

Individuele begeleiding (1 x 120 minuten + 6 x 75 minuten)
In onze één-op-één sessies bespreken we je productaanbod, je marketingstrategie, of reik ik je oefeningen aan om je beperkende overtuigingen en onzekerheden aan te pakken. We kijken steeds wat jij nodig hebt, op dit moment in jouw ondernemersreis. Als je wilt, mag je een online sessie ook vervangen door een sessie paardencoaching. En loop je vast met praktische zaken, zoals het schrijven van teksten of zaken op je website? Dan pakken we deze direct samen op! Deze sessies zijn dus echt maatwerk en helemaal afgestemd op jóuw reis als ondernemer!

Elke maand een groepssessie
In deze groepssessie bespreek ik de vragen van jou én de andere ondernemers die in dit traject zitten. Naast antwoord op je eigen vragen, leer je hier van de vragen en ervaringen van de anderen. Je ervaart dat jij niet alleen bent in je twijfels en onzekerheden, en ziet hoe anderen dit oplossen. Super waardevol dus!

Ondersteuning via mail
Je mag mij altijd mailen met je vragen. De meeste vragen beantwoord ik direct, bij heel uitgebreide vragen geef ik je een tip waarmee je weer vooruit kunt. Vervolgens gaan we daar in jouw eerstvolgende sessie uitgebreider mee aan de slag.

Online kennisbibliotheek
Gedurende het hele traject heb je toegang tot de online Kennisbibliotheek. Hierin vind je een schat aan informatie én inspiratie. De bibliotheek bevat naast nuttige informatie ook een scala aan praktische werkboeken, printbare formulieren, en inspiratiedocumenten. Zodat je niet alleen kennis opdoet, maar er ook echt mee aan de slag kunt!

tips voor ondernemers
strategie
nuttige software

Na dit traject heb je:

star icon Een duidelijk aanbod waar je echt achter staat

star icon En wat je dus DURFT te promoten (omdat je er f*cking trots op bent) én ook verkocht krijgt

star icon Inzicht in de marketingkanalen die voor jou werken

star icon Een prijs die past bij waar jij op dit moment staat in je onderneming, zodat je het echt verkocht krijgt én kunt doorgroeien naar het volgende niveau

star icon Zelfvertrouwen, zowel vakinhoudelijk als op ondernemersgebied

star icon Rust en overzicht

 

Kortom: je weet WAT je verkoopt, aan WIE je dit verkoopt, en HOE je het kunt verkopen.

 

Nog even in het kort

Voor een investering van 1530 euro, gaan we samen negen maanden aan het werk om jouw bedrijf te transformeren.

Je krijgt in dit traject:
* Een kick-off call van maar liefst twee uur
* Zes individuele coachsessies van ca 75 minuten
* Negen maanden toegang tot groepssessies
* Toegang tot de waardevolle Kennisbibliotheek
* Mailcontact over al je vragen en dilemma’s

Dus! Ben je er klaar voor om nu écht stappen te gaan nemen in je bedrijf? Ben je klaar met strugglen en wil je weer met plezier én succes gaan ondernemen? Plan dan direct je kennismakingsgesprek.

Twijfel je nog?

 

Misschien heb je nog wat vragen. Daarom heb ik de meest gestelde vragen hier voor je beantwoord.
Staat jouw vraag er niet bij? Mail me gerust.

Wat is jouw achtergrond en ervaring?

Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen van waar ze nu zijn naar waar ze willen komen. Ik hoef dus niet lang te puzzelen, maar zie snel wat de kern van het probleem is én hoe we dat kunnen aanpakken. Naast mijn ervaring ben ik ook prima opgeleid, ik heb een coachopleiding én een opleiding tot therapeut systeemopstellingen afgerond. Je bent bij mij dus in goede handen.

Wat is jouw visie op paardenwelzijn?

Daar kan ik uren over praten, maar in het kort komt het hierop neer: ik vind dat elk paard een fijne woonomgeving, een goede lichamelijke gezondheid en prettige training verdient.

Dit betekent in de praktijk dat ik van trainers en instructeurs verwacht dat ze veel weten van de emoties van paarden én daar rekening mee houden. Ik ben tegen het gebruik van dwangmiddelen en opbouwende druk.

Ik begin nog maar net, is het dan voor mij geschikt?

Zeker! Een Startsessie geeft je meer inzicht in wat er al goed gaat, maar ook in waar je ontwikkelmogelijkheden en kansen liggen. Natuurlijk gaat één gesprek niet heel je bedrijf op poten zetten, maar het geeft wel een mooie boost. Ook is het een fijne manier om eens te ervaren wat ondernemerscoaching voor je kan betekenen, en of jij en ik een match zijn.

 

Ik help al veel gedaan, waarom zou dit wel helpen?

Ik geloof dat elke stap die je maakt, je verder helpt. Wel is het zo dat de ene investering meer oplevert dan de andere… Heb je al één of meerdere programma’s gevolgd en hebben die je niet opgeleverd wat je wilde? En twijfel je waarom ik je wel zou kunnen helpen?

Ik begrijp die twijfel heel goed. We kunnen altijd even bellen, zodat ik je kan uitleggen hoe ik anders werk dan anderen. Kort gezegd komt het hierop neer:
– Ik lever maatwerk, in plaats van een standaard groepsprogramma. Ik stem af op jóu als persoon, en wat jij op dit moment nodig hebt.
– Ik ben een paardenmeisje in hart en nieren, en ken de paardenwereld. Hierdoor begrijp ik heel goed dat sommige dingen níet bij jou passen, ook al leveren ze wellicht wél snelle euro’s op.
– Ik heb veel kennis en ervaring van psychologie en gedrag. Ik heb jaren  in onderwijs en jeugdzorg gewerkt, en weet dus heel goed hoe ik mensen moet begeleiding in het aanleren van nieuw gedrag en het veranderen van hardnekkige patronen.
– Ik combineer coaching met praktische ondersteuning. We kunnen bijvoorbeeld samen je teksten schrijven, en ik kan met je meedenken over je flyer of visitekaartjes. In veel programma’s krijg je te horen wat je moet doen en moet je het vervolgens zelf uitvogelen. Van mij hoor je niet alleen wat handige acties zijn, maar ik help je ook die daadwerkelijk te nemen.

Kan ik eerst even kennismaken?

De Startsessie is bedoeld als een laagdrempelige manier om kennis te maken met mij en mijn werkwijze. Dit is mijn kennismakingsproduct, en gezien de laagdrempeligheid van dit aanbod plan ik daarvoor niet eerst nog een kennismaking.

Wil je graag eerst wat meer weten over mij? Dan verwijs ik je graag naar mijn Instagram of mijn Podcast. Hier krijg je een goed gevoel van mijn visie op marketing en ondernemerschap, en mijn manier van communiceren.

Ik probeer het liever eerst nog even zelf

Helemaal goed! Zo heb ik het ook gedaan. 😊

Wil je het jezelf toch nét wat makkelijker maken? Kijk dan eens naar de trainingen die ik in mijn webshop aanbied. Die helpen je voor een kleine investering heel goed op weg, zodat je een stuk sneller gaat.

Er zijn al zoveel bekappers/instructeurs/bodyworkers. Is er wel ruimte voor mij?

Er zijn ook ontzettend veel natural horsemanship trainers, maar toch timmert Pat Parelli aardig aan de weg…

Ik weet zeker dat jij minder onzin verkondigt dan hij, dus waarom zou het jou dan niet kunnen lukken? Er zijn ontzettend veel mensen met paarden, en het overgrote merendeel van die mensen heeft een probleem. Het enige wat jij hoeft te doen, is degenen zoeken die precies dát probleem hebben wat jij voor ze kunt oplossen. Wedden dat ze dan voor jou gaan, en niet voor iemand die iets heel anders aanbiedt?

Kun je garanderen dat een sessie zichzelf terugverdient?

Nee, sorry, dat niet. Ik heb geen glazen bol en geen toverstaf. Ik ga je heel veel tools aanreiken, we gaan je strategie aanscherpen, en ik help je waar ik kan, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. De omzetverhoging die je kunt verwachten, hangt onder andere (maar niet uitsluitend!) af van waar je nu staat met je bedrijf, hoeveel tijd en energie je erin kunt en wilt steken, de grootte en kwaliteit van je netwerk, en je eigen doortastendheid op verkoopgebied. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk wel het doel dat ik mezelf terugverdien. 😊

Hoe werkt de betaling?

Als je je afspraak hebt ingepland, neem ik per mail contact met je op. Je ontvangt dan een link naar de vragenlijst, en mijn algemene voorwaarden. Vanuit mijn boekhoudprogramma stuur ik je vervolgens de factuur toe.

De kosten voor ondernemerscoaching kan je in veel gevallen aftrekken van jouw inkomsten, of opgeven als aanloopkosten als je nog niet gestart bent met je bedrijf. Ik kan je hier in grote lijnen meer over vertellen, voor de precieze details zal ik je vaak doorverwijzen naar je boekhouder.

Wat is jouw visie op marketing en sales?

Ik geloof dat marketing verbindend kan zijn, en dat je op een liefdevolle manier kunt verkopen. Je biedt een fantastische dienst aan, waar je jouw klanten écht mee gaat helpen – en dit mag je dus best onder hun aandacht brengen.

Ik geloof echter niet in schreeuwerige verkooppraatjes of in angstmarketing. Je zult mij niet horen adviseren je klanten iets op te dringen wat ze niet willen, ze koste wat kost meer sessies te verkopen, of je tarieven skyhigh te gooien. 

Wil je een voorbeeld van de manier waarop ik mijn diensten promoot? Volg me dan op Instagram.

Waarom moet ik voor jou kiezen?

Je moet niks, alleen ademhalen. Ik geloof dat ik, door mijn kennis van de paardenwereld én mijn visie op paardenwelzijn, de beste persoon ben om paardvriendelijke ondernemers te helpen. Ik ga geen claims doen over miljoenenomzet, ik beloof je niet dat je gegarandeerd six figures gaat halen of dat je omzet zich elk jaar gaat verdubbelen. Als dat je aanspreekt, zijn er andere coaches die beter bij je passen. Ik beloof je wel dat ik jou echt begrijp, en perfect kan inspelen op jouw unieke situatie. Ik weet het als je vijlen duurder worden, ik begrijp waarom jij als craniosacraaltherapeut anders bent dan een fysiotherapeut, ik snap waar je als voedingsadviseur tegenaan loopt als je klanten geen invloed hebben op het ruwvoer op hun stal. Hierdoor zijn mijn vragen en ideeën passend bij jouw situatie, en daardoor heb je er écht iets aan.

paardenwelzijn

Waarom ik weet dat ik je kan helpen!

 

Ik, Monique, geloof dat er een transformatie gaande is in de paardenwereld. Er komt steeds meer aandacht voor positieve bekrachtiging, biomechanisch correct trainen, natuurlijke huisvesting en voeding, en goed hoefonderhoud. Het is mijn missie om de professionals die dit mogelijk maken te ondersteunen.

Ik heb al heel wat instructrices, bekappers en behandelaars ondersteund bij het opbouwen van hun bedrijf. In tegenstelling tot verreweg de meeste andere ondernemerscoaches, ben ik een paardenmeisje in hart en ziel. Ik begrijp de paardenwereld, én ik begrijp jouw plek daarin. Ik snap dat jij niet voor het snelle geld wilt gaan, maar voor het maken van echte, duurzame impact. Leuk dat bitten en uitrijdekens verkopen misschien een slimmer businessmodel is dan clickers en targets aanprijzen, maar ik begrijp waarom dat niet bij jou past. Ik vind het heel logisch dat jij bepaalde klanten afwijst omdat je niet kunt aanzien hoe ze met hun paard omgaan – hoeveel geld ze ook te besteden hebben. Ik sluit aan bij jouw visie op paardenwelzijn, en help je binnen die kaders een stabiel en gezond bedrijf op te bouwen.

Dit doe ik door mijn ondernemerskennis met je te delen, maar vooral ook door heel goed af te stemmen op jouw proces. De kennis is immers overal te vinden, maar het bepalen van wat op dit moment de beste stappen voor jou zijn, dát is de echte uitdaging. Door mijn achtergrond in het onderwijs en de jeugdzorg, heb ik vele jaren ervaring met het begeleiden van veranderprocessen. Ik heb talloze jongeren geholpen hun doelen te bereiken, en deze kennis en ervaring zet ik nu graag in voor jou. Zodat we samen de paardenwereld een stukje mooier maken. Want er is nog heel wat werk te doen!

Reacties van anderen:

 

Plan vrijblijvend een afspraak in in mijn agenda. We kijken dan samen of dit programma voor jou op dit moment de beste stap is, én of we een match zijn qua visie op paardenwelzijn.

Dit gesprek duurt ongeveer een half uur (maar houd rekening met wat uitloop). Sowieso geef ik je minstens twee nuttige tips die je direct kunt toepassen, dus je hebt echt helemaal niks te verliezen. Klinkt goed? Plan hier direct je afspraak in:

teksten paarden
clicker

Het is mijn missie om paardvriendelijke ondernemers te helpen het bedrijf van hun dromen op te bouwen, zodat hun impact groeit. Want alle paarden verdienen goede huisvesting, dwangvrije training en een optimale lichamelijke gezondheid!